Aproape 1.000 de stații STB vor fi dotate cu panouri digitale. Nicușor Dan: Bucureștenii vor vedea în timp real programul traseelor

13 aug. 2023
1820 Afișari
Aproape 1.000 de stații STB vor fi dotate cu panouri digitale. Nicușor Dan: Bucureștenii vor vedea în timp real programul traseelor
Aproape 1.000 de stații STB vor fi dotate cu panouri digitale. Nicușor Dan: Bucureștenii vor vedea în timp real programul traseelor. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că aproape o mie de stații STB vor fi dotate cu panouri digitale. Momentan se evaluează oferta depusă ca urmare a lansării licitației în SEAP.

Călătorii vor vedea, în timp real, programul de circulație al mijloacelor de transport

Nicușor Dan a anunțat duminică pe pagina sa de Facebook că aproape 1.000 de stații STB vor fi dotate cu panouri digitale. Astfel, călătorii vor vedea în timp real programul de circulație a mijloacelor de transport în comun.

Mai mult decât atât, bucureștenii o să vadă și ce trasee pot lua pentru a ajunge la destinație.

Informarea se va face atât vizual, cât și audio, potrivit spuselor primarului:

Aproape o mie de stații STB vor fi dotate cu panouri digitale. Călătorii vor afla în timp real programul de circulație a vehiculelor și ce variante de traseu au la dispoziție. Informarea se va face atât vizual, cât și audio.”

Edilul a transmis că momentan se evaluează oferta depusă ca urmare a lansării licitației în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) pentru achiziția studiului de fezibilitate.

Valoarea totală estimată a studiului de fezibilitate este de 756.408 lei, fără TVA. Costul total al proiectului este de peste 28 de milioane de lei (5,68 milioane de euro) fără TVA.

Proiectul “Sistem ITS integrat Smart & Green Mobility pentru regiunea București – Ilfov – Informarea călătorilor în stațiile de transport public” este realizat cu fonduri PNRR” a transmis Nicușor Dan.

Primăria Generală vrea să cumpere 250 de tramvaie noi pentru București

Primăria Capitalei vrea să modernizeze transportul public în comun, iar acum își dorește să cumpere alte 250 de tramvaie noi pentru București.

În acest sens, Nicușor Dan a avut o întâlnire cu o delegație a Băncii Mondiale pentru a discuta despre posibilitatea unui împrumut în valoare estimată de 836,5 milioane euro.

Am primit la sediul Primăriei Capitalei vizita unei delegații a Băncii Mondiale pentru a discuta despre posibilitatea finanțării achiziției a 250 de tramvaie noi, suplimentare față de investițiile făcute până acum pentru modernizarea transportului public în comun, a transmis Nicușor Dan pe Facebook.

Citește mai multe AICI.

Te-ar putea interesa și:

Cookies