Un tânăr programator din România a creat aplicația care te ajută să identifici adăposturi antiatomice din țara noastră. Astfel, oamenii pot vedea care este cel mai apropiat adăpost, folosind localizarea în timp real.
Aplicația a fost creată de un tânăr român, iar cu ajutorul funcției de localizare în timp real al acesteia, oamenii pot viziona pe hartă unde se află cel mai apropiat adăpost antiatomic din țară.
În același timp, aplicația oferă informații despre numărul adăpostului, adresa exactă, dar pot obține și indicații despre cum pot ajunge la adresă prin Google Maps.
Aplicația este gratuită și poate fi accesată la adresa https://adapostulmeu.ro/. De asemenea, pe harta României sunt prezente peste 4.500 de adăposturi de protecție civilă.
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a publicat lista oficială a adăposturilor de protecție civilă din România. Astfel, pe hârtie, la nivel național există 4.538 de adăposturi antiatomice.
Războiul izbucnit în Ucraina a scos la iveală problema adăposturilor de protecție civilă aflate pe teritoriul țării noastre. Multe adăposturi au fost închise foarte mulți ani și au fost transformate în spații de depozitare pentru murături sau tot felul de alte lucruri.
Cele mai multe adăposturi sunt în București: 171 de buncăre.
Raed Arafat a declarat săptămâna trecută că IGSU va începe să verifice adăposturile. De asemenea, a mai spus că multe adăposturi de protecție civilă din România sunt folosite ca spații de depozitare și nu mai sunt pregătite să fie folosite în cazul unui atac.
Lista adăposturilor din București, pe sectoare:
Arafat le-a cerut atât asociațiilor de proprietari, cât și autorităților locale, să pună la punct adăposturile, chiar dacă spațiul nu va fi folosit.