Aplicația care te ajută să găsești adăposturi antiatomice în București și-n țară. E gratis și a fost făcută de un tânăr programator

08 mart. 2022
7092 Afișari
Aplicația care te ajută să găsești adăposturi antiatomice în București și-n țară. E gratis și a fost făcută de un tânăr programator
Aplicația care te ajută să găsești adăposturi antiatomice în București și-n țară. E gratis și a fost făcută de un tânăr programator. Sursa foto: Captură/ adapostulmeu.ro

Un tânăr programator din România a creat aplicația care te ajută să identifici adăposturi antiatomice din țara noastră. Astfel, oamenii pot vedea care este cel mai apropiat adăpost, folosind localizarea în timp real.

Aplicația care identifică adăposturi antiatomice în București și-n țară

Aplicația a fost creată de un tânăr român, iar cu ajutorul funcției de localizare în timp real al acesteia, oamenii pot viziona pe hartă unde se află cel mai apropiat adăpost antiatomic din țară.

În același timp, aplicația oferă informații despre numărul adăpostului, adresa exactă, dar pot obține și indicații despre cum pot ajunge la adresă prin Google Maps.

Aplicația este gratuită și poate fi accesată la adresa https://adapostulmeu.ro/. De asemenea, pe harta României sunt prezente peste 4.500 de adăposturi de protecție civilă.

Câte adăposturi antiatomice sunt în România

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a publicat lista oficială a adăposturilor de protecție civilă din România. Astfel, pe hârtie, la nivel național există 4.538 de adăposturi antiatomice.

Războiul izbucnit în Ucraina a scos la iveală problema adăposturilor de protecție civilă aflate pe teritoriul țării noastre. Multe adăposturi au fost închise foarte mulți ani și au fost transformate în spații de depozitare pentru murături sau tot felul de alte lucruri.

Cele mai multe adăposturi sunt în București: 171 de buncăre.

Raed Arafat a declarat săptămâna trecută că IGSU va începe să verifice adăposturile. De asemenea, a mai spus că multe adăposturi de protecție civilă din România sunt folosite ca spații de depozitare și nu mai sunt pregătite să fie folosite în cazul unui atac.

Lista adăposturilor din București, pe sectoare:

  • În Sectorul 1 sunt 165 de adăposturi civile,
  • În Sectorul 2 sunt 343 de adăposturi civile,
  • În Sectorul 3 sunt 143 de adăposturi civile,
  • În Sectorul 4 sunt 168 de adăposturi civile,
  • În Sectorul 5 sunt 58 de adăposturi civile,
  • În Sectorul 6 sunt 294 de adăposturi civile.

Arafat le-a cerut atât asociațiilor de proprietari, cât și autorităților locale, să pună la punct adăposturile, chiar dacă spațiul nu va fi folosit.

Cookies