Aplicaţia de mobil care localizează gropile din asfalt, în Bucureşti, prin „Gropometru”

de:
09 iul. 2013
34 Afișari
Aplicaţia de mobil care localizează gropile din asfalt, în Bucureşti, prin

Gropile inregistrate, si confirmate de mai multi utilizatori, pana in acest moment sunt 5.034.

Cum functioneaza aplicatia

In momentul in care viteza de deplasare atinge 20km/h, aplicatia incepe sa colecteze date. Accelerometrul telefonului inregistreaza oscilatiile peste o anumita intensitate, marcandu-le pe harta ca si gropi.

In cazul fericit in care ai evitat o groapa, o poti raporta manual apasand butonul rosu. Raportarea manuala nu este dependenta de viteza de deplasare.

Cei care au creat aplicatia, XL Team, indeamna utilizatorii ca in momentul in care au o statistica a gropilor pe care le-ai inregistrat, au posibilitatea, din aplicatie, de a posta rezultatele pe Facebook. Astfel, pot fi anuntati si alti prieteni si, impreuna, se pot raporta si mai multe obstacole. 

„Gropometru este o aplicatie aflata la inceput de drum si este departe de a fi perfecta. De aceea avem nevoie de voi, utilizatorii, pentru a o imbunatati. Puteti participa la dezvoltarea ei prin simpla descarcare si utilizare a aplicatiei. Datele colectate de voi ne ajuta sa perfectionam algoritmul de detectare a gropilor, facand aplicatia mult mai precisa”, sustin dezvoltatorii aplicatiei pe site-ul propriu. Acestia spun ca, in acest moment, au 8.516 utilizatori care ii ajuta sa colecteze date. 

Alin Chichan a avut ideea sa faca o aplicatie pentru gropi, dupa o experienta interesanta: „Am observat o domnisoara frumusica pe alee. Ei bine, groapa care m-a trezit la realitate mi-a spus trei lucruri: unul ca as face bine sa franez, sa nu intru in masina din fata, ca am o prietena acasa si ca am probleme la suspensie”.

Aplicatia se foloseste de accelerometru, un senzor care se regaseste zilele acestea pe toate smartphone-urile. El este cel care simte osciliatiile si miscarile bruste si le noteaza pe harta din aplicatie. Apoi, cei care vin din urma pot vedea unde sunt gropi. „Daca zece soferi trec pe acelasi traseu si nu o sa mai ia acea groapa, putem sa determinam ca acolo s-a reparat”, este de parare Alin. 

Strazilor Bucuresti a inceput si ea inventarierea gropilor din carosabil insa pe o suma imensa de 8,3 milioane euro. Detalii gasiti aici. 

Cookies