Asta să fie salvarea? Aplicația care ar putea elimina carantina pentru cei care călătoresc cu avionul

24 feb. 2021
182 Afișari
Asta să fie salvarea? Aplicația care ar putea elimina carantina pentru cei care călătoresc cu avionul

Aplicația care ar putea elimina carantina pentru cei care călătoresc cu avionul a fost creată de IATA și va fi lansată la finalul lunii martie, urmând să fie disponibilă gratuit pentru iOS și Android.

Travel Pass, aplicația care ar putea elimina carantina pentru cei care călătoresc cu avionul, va fi lansată la finalul lunii martie și va fi disponibilă gratuit pentru iOS și Android.  Cu ajutorul ei, călătorii își pot gestiona certificatele de vaccinare și testele COVID-19.

IATA Travel Pass este dezvoltată de Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA). Din această asociație fac parte 290 de companii aeriene. IATA speră ca aplicația, care va fi gratuită, să fie cheia pentru redeschiderea frontierelor și pentru reluarea zborurilor fără a fi nevoie de carantină.

Aplicație, care este descrisă ca fiind „o soluție globală și standardizată pentru validarea și autentificarea tuturor reglementărilor naționale referitoare la cerințele de călătorie a pasagerilor pe timp de pandemie”, aplicația Travel Pass funcționează în patru moduri.

În primul rând, există un registru ce cuprinde legislațiile la nivel global cu privire la pandemie, astfel încât pasagerii să poată verifica cerințele țărilor în care vor călători. Apoi, călătorii pot verifica registrul centrelor de testare și vaccinare, astfel încât să poată stabili o programare înainte de a zbura, scrie alephnews.ro.

Laboratoarele și centrele de testare autorizate pot trimite în siguranță certificatele de testare și vaccinare pasagerilor prin intermediul aplicației.

Și, în cele din urmă, călătorii își pot gestiona profilul digital de călător: pot crea o versiune digitală a pașaportului lor pe telefon, pot primi și partaja certificatele de testare sau vaccinare COVID-19 și pot gestiona și alte documente de călătorie.

„Indiferent de planurile guvernelor, vom fi gata să-i ajutăm cu IATA Travel Pass”, a declarat recent CEO-ul IATA Alexandre de Juniac pe blogul său. Această nouă platformă digitală este o modernizare a sistemului existent a testelor și certificatelor pe hârtie.

Cookies