Apelul verii la 112: „Alo, am o urgență, fiul meu este vegetarian!”. O femeie din Botoșani a sunat la Ambulanță pentru că fiul său nu vrea să mănânce carne

20 iul. 2021
169 Afișari
Apelul verii la 112: „Alo, am o urgență, fiul meu este vegetarian!”. O femeie din Botoșani a sunat la Ambulanță pentru că fiul său nu vrea să mănânce carne
Sursa foto: SAJ Iasi

An de an sunt efectuate sute, chiar mii de apeluri accidentale sau de farse la numerele de telefon de urgență. În ciuda acestui fapt, o femeie din Botoșani a fost cât se poate de serioasă când a chemat o ambulanță pentru că fiul său refuză să mănânce carne.

O femeie din Botoșani le-a oferit angajaților de la Serviciul de Urgență Botoșani un apel cu adevărat neobișnuit. Aceasta a sunat la numărul de urgență 112 pentru că fiul său, în vârstă de 16 ani refuză să mănânce, motiv pentru care femeia a solicitat ajutorul specializat al medicilor. Auzind acest lucru, cei de la Serviciul de Urgență au trimis un echipaj cu asistent medical de la Serviciul de Ambulanță, potrivit stiri.botosani.ro.

Ce au găsit cadrele medicale la fața locului

Femeia, întoarsă de puțin timp din străinătate, unde era plecată pentru a munci, a fost surprinsă neplăcut de fizicul pe care îl avea fiul său, despre care spunea că a devenit foarte slab și că nu mănâncă mai nimic.

La sosirea la locuința celor doi, echipajul medical al ambulanței i-a găsit pe mamă și pe fiu în timpul unei certe de zile mari, în care fiul încerca să îi explice mamei că totul este în regulă cu el și că nu există motive să se îngrijoreze, deoarece acesta nu suferă de vreo boală, ci pur și simplu este vegetarian. Băiatul în vârstă de 16 le-a spus celor din echipajul medical același lucru – că nu suferă de vreo boală ci pur și simplu nu vrea să mănânce carne, este vegetarian din cauza faptului că nu îi place carnea.

La fața locului a venit și un echipaj al poliției. Aceștia au legitimat-o pe femeie și au avertizat-o cu privire la apelarea abuzivă la numărul 112, linie telefonică dedicată exclusiv urgențelor. Agenții de poliție au considerat că femeia este pasibilă de amendă pentru apelarea nejustificată a numărului de urgență.

Ce amenzi riscă persoanele care apelează la 112 fără un motiv întemeiat

Amenzile pentru persoanele care apelează în joacă sau pentru cauze ce pot suporta amânare riscă să fie amendate, iar amenzile sunt de-a dreptul usturătoare. Legea care majorează pedepsele pentru apelarea abuzivă a numărului de urgenţă 112 a fost promulgată în primăvara anului 2020 de preşedintele Klaus Iohannis.

Prin urmare, apelarea abuzivă a numărului unic de urgenţe 112 poate fi sancţionată cu amendă între 1.000 şi 2.000 de lei sau cu până la 200 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Dacă fapta este repetată în interval de o lună de la acordarea sancțiunii inițiale, noua amendă poate ajunge la 4.000 de lei sau la 400 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Cookies