Apelul PS6 către bucureșteni: „Nu mai aruncați resturi de mâncare la porumbei”. Păsările murdăresc băncile și trotuarele, pâinea aruncată jos atrage șobolanii

11 mart. 2024
1452 Afișari
Apelul PS6 către bucureșteni: „Nu mai aruncați resturi de mâncare la porumbei”. Păsările murdăresc băncile și trotuarele, pâinea aruncată jos atrage șobolanii
Apelul PS6 către bucureșteni: „Nu mai aruncați resturi de mâncare la porumbei”. Păsările murdăresc băncile și trotuarele, pâinea aruncată jos atrage șobolanii | Sursa foto: Facebook - Primăria Sectorului 6

„Vă rugăm să nu mai aruncați resturi la porumbei pe domeniul public” este îndemnul Primăriei Sectorului 6 pentru cetățeni. Păsările fac mizerie, iar resturile de mâncare atrag șobolanii.

Bucureștenii sunt rugați să nu mai hrănească porumbeii pe domeniul public

Primăria Sectorului 6 îi roagă pe cetățeni să nu mai arunce resturi pe domeniul public porumbeilor. Instituția transmite, pe pagina de Facebook, că acolo unde păsările se adună, lasă în urmă dejecții, motiv pentru care mobilierul urban și trotuarele se murdăresc.

În plus, în zonele unde păsările se adună, atrase de hrana dată de voi, trotuarele și mobilierul urban se umplu de dejecții. Iar iarba are și ea de suferit. O călcați în picioare pentru a le arunca diverse și se arde de la excremente.

Important! Inhalarea bacteriilor conținute în dejecțiile păsărilor, mai ales ale celor din familia porumbeilor, poate produce la om alveolită, o afecțiune pulmonară de origine alergică.

În plus, sunt purtători de microorganisme ce produc, printre altele, toxiinfecții alimentare.

Totodată, porumbeii nu au nevoie să fie hrăniți cu pâine sau alte alimente. Aceste păsări își procură singure hrana din natură.

Specialiștii atrag atenția că aceste păsări nu au tubul digestiv adaptat pentru digestia miezului și se formează cocoloașe. Cu timpul le creează probleme de digestie.

Expertul în botanică Ghizela Vonica, șef al secției la Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu, a afirmat următoarele:

Pe perioadă scurtă, porumbeii au senzația de sațietate, dar sunt malnutriți și adesea, poate o să vedeți prin oraș, în general în zone cu luciu de apă, păsări cu așa numita boală „aripa de înger”, adică penele nu mai sunt pe lângă corp. Deoarece malnutriția dată de pâine dezvoltă incomplet articulațiile și oasele păsărilor.

Primăria Sectorului 6 susține că se ocupă de curățarea mobilierului urban și a trotuarelor, însă păsările fac murdar la loc.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies