Apelul Primăriei S4 pentru șoferii care trec prin Pasajul Unirii: „Respectați restricțiile și regulile!” 139 de vehicule agabaritice au fost oprite, la intrarea în tunel, în acest an

22 mai 2023
464 afișări
Apelul Primăriei S4 pentru șoferii care trec prin Pasajul Unirii:
Apelul Primăriei S4 pentru șoferii care trec prin Pasajul Unirii: "Respectați restricțiile și regulile!" 139 de vehicule agabaritice au fost oprite, la intrarea în tunel, în acest an. Sursa foto: Primăria Sectorului 4

Primăria Sectorului 4 a lansat un apel public prin care le cere șoferilor să respecte regulile de circulație din zona Pasajul Unirii. Autoritatea locală spune că, în primele luni ale anului 2023, 139 de vehicule agabaritice au fost oprite când încercau să intre în tunelul rutier din centrul Capitalei.

PS4 le cere șoferilor să respecte regulile de circulație din zona Pasajul Unirii

Responsabilitatea participanților la trafic este „cheia” exploatării în condiții de siguranță a Pasajului Unirii. După montarea noilor sisteme de semnalizare a înălțimii maxime admise de 3,5 metri, pentru circulația în siguranță a vehiculelor prin Pasajul Unirii, Sectorul 4 al Municipiului București lansează un APEL PUBLIC tuturor persoanelor care tranzitează acest obiectiv de infrastructură, pentru respectarea întocmai a regulilor de circulație rutieră aplicabile zonei respective!, transmite PS4 într-un comunicat de presă.

Chiar dacă au fost implementate măsuri de siguranță rutieră în zonă, la fața locului au fost prezente în continuu echipaje de poliție locală și în ciuda mediatizării intense a limitei de înălțime maxime admise de 3,5 metri pentru circulația în Pasajul Unirii, PS4 transmite că în primele luni anului 2023, oamenii legii au oprit nu mai puțin de 139 de autovehicule ce aveau înălțimea mai mare decât cea legal admisă, care încercau să intre în tunelul rutier.

În aceste condiții, dincolo de măsurile implementate de Sectorul 4 al Municipiului București, în parteneriat cu alte autorități cu atribuții în domeniul circulației rutiere, care includ chiar și interzicerea în zona Unirii a accesului autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3.5 tone, este cât se poate de clar că elementul cheie pentru exploatarea în condiții de siguranță a Pasajului Unirii este RESPONSABILITATEA tuturor participanților la trafic, spune sursa citată.

Ignorarea indicatoarelor rutiere ar putea duce la accidente grave

Primăria Sectorului 4 spune că nerespectarea regulilor de circulație existente în zonă, duce în derizoriu orice efort al autorităților de a menține în stare de funcționare elementele de infrastructură rutieră pe care le administrează. De asemenea, ignorarea acestor indicatoare rutiere ar putea duce la accidente deosebit de grave, asemănătoare celor care au avut loc în trecut și în urma cărora toți șoferii implicați au fost amendați pentru că au încălcat legislația rutieră.

Au fost montate noi sisteme mecanice și electronice

Zilele trecute, s-au montat noi sisteme mecanice și electronice de avertizare și informare pentru limita maximă admisă de înălțime pentru circulația prin Pasajul Unirii.

Sistemele sunt proiectate de specialiștii din cadrul Universității Tehnice de Construcții București, sunt avizate de Comisia Tehnică de Circulație din cadrul Primăriei Capitalei și sunt deja folosite și în alte orașe europene. Acestea constau în noi porți de presemnalizare a înălțimii maxime admise de 3,5 metri, dar și în noi porți de gabarit, echipate cu senzori, camere video, semafoare și panouri de informare.

Aceste echipamente vor fi testate constant, în următoarele două, trei săptămâni, astfel încât să poată fi calibrate corespunzător realității din teren.

În paralel, Sectorul 4 al Municipiului București va menține și în perioada ce urmează echipaje de poliție locală la cele două intrări ale Pasajului Unirii, a conchis sursa citată.

Sursa foto: Primăria Sectorului 4
Sursa foto: Primăria Sectorului 4
Cookies