ARHIVA B365

Apelul lui KLAUS IOHANNIS, pe Facebook: „Să ne amintim de iarna anului 1989”

„Anul acesta se împlinește un sfert de veac de când poporul român și-a câștigat dreptul la libertate. Vă chem, așadar, să ne amintim împreună de iarna anului 1989 și de eroii neamului românesc. Căutând în arhive fotografii din acele zile ale eliberării noastre și folosind hashtag-ul #25deanidelibertate, să punem laolaltă imagini și mărturii despre ce a însemnat căderea comunismului și nașterea democrației românești! , afirmă, duminică, Iohannis, într-o postare pe pagina sa de facebook.

În cursul serii de duminică, președintele ales a postat un nou mesaj pe această temă în care consideră că „cea mai importantă lecție a lui Decembrie 1989 este că armele nu pot sfărâma niciodată conștiința oamenilor, iar valorile libertății și democrației trebuie apărate cu orice preț”.

„Vă chem să ne amintim împreună de acele zile, în care națiunea noastră și-a recâștigat libertatea și să ne afirmăm deschis admirația pentru eroismul tuturor celor care s-au opus dictaturii comuniste. Să ne amintim de eroii de la Timișoara, să prețuim astfel memoria lor și să veghem în continuare la sănătatea societății noastre”, se arată în mesajul postat de Iohannis, duminică seara, pe pagina sa de Facebook.

Președintele ales, Klaus Iohannis, a anunțat recent că, pe 16 decembrie, va participa la ceremoniile organizate la Timișoara cu prilejul împlinirii a 25 de ani de la Revoluție, potrivit Agerpres.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button