Apel pentru salvarea unei bătrâne din București: „E bolnavă, uită pe ce lume e, își poate face rău singură și îi poate răni pe alții, fără să vrea”

18 feb. 2023
560 Afișari
Apel pentru salvarea unei bătrâne din București:
Apel pentru salvarea unei bătrâne din București: "E bolnavă, uită pe ce lume e, își poate face rău singură și îi poate răni pe alții, fără să vrea". Imagine simbol: Freepik

O bucureșteancă a avertizat cetățenii Capitalei cu privire situația unei bătrâne din Sectorul 2. Despre femeie s-ar știi că are probleme psihice.

Bătrâna ar avea în jur de 73 de ani și nu poate să-și poarte singură de grijă:

Un caz de pericol iminent și grav cu o locatară în vârstă de aproximativ 73 ani, din Mașina de Pâine 22, bloc 50, cunoscută cu probleme psihice, care nu poate să aibă grijă singură de ea

Bătrâna din Sectorul 2 țipă și își aruncă nevoile pretutindeni

Bucureșteanca a postat în grupul de Facebook Sector 2- Informații și dezbateri nemulțumirile și îngrijorările cu privire la comportamentul bătrânei.

Femeia a semnalat faptul că de bătrână nu are nimeni grijă, rudele vin doar ca să-și valorifice bunurile. De asemenea, a încetat să își mai ia medicamentele și nu are nici condiții în locuința în care stă:

Nu are curent electric, nu are telefon, nu are gaze ( lipsă butoane la aragaz), nu are mâncare, nu se spală și nu folosește toaleta.). Medicamentele nu le mai ia de anii de zile și nici la doctor nu s-a prezentat.

Mai mult decât atât, țipă și își aruncă nevoile pe unde apucă: în lift, pe balconul de la ghena blocului, pe balustrada sau chiar la ușile vecinilor:

În schimb terorizează un bloc întreg prin țipetele pe care le face de la balconul dânsei, fecalele și urina aruncate fie pe la ușile vecinilor, fie pe balconul de la ghena și în camera ghenei, dar mai ales în lifturi, și peste balustradă.

Acest lucru îi îngrijorează pe locatarii din Sectorul 2.

Bucureșteanca se adresează, în mod direct, primarului

Locatara care a făcut postarea i s-a adresat în mod direct primarului, încercând să tragă un semnal de alarmă:

Domnule primar, consider că sunteți singurul competent să le atrageți atenția ca domnna e un caz social și are nevoie de asistență socială mai ales că rudele refuză să își asume responsabilitatea.
Cum se poate să ni se spună că dacă noi, asociația, nu acționăm dacă se întâmplă ceva cu domna suntem responsabili?
Vă anunț că voi povesti într-o scrisoare toate etapele prin care am trecut cu această doamnă care merge doar în papuci pe timpul acesta de iarnă și ambulanța consideră că nu are cum să o interneze dacă dânsa nu este de acord, bolnavă fiind cu antecedente psihice.
Femeia a mai spus că unor copii din cartier le este frică de bătrână și se feresc atunci când o văd.

Reacția bucureștenilor la postarea femeii

Postarea femeii a strâns câteva reacții și comentarii.

Unii oameni i-au spus că femeia în vârstă nu poate fi internată fără voia ei, iar alții că ar trebui luate măsuri.

Iată câteva dintre comentarile postării:

  •  „Nu poți interna pe cineva la psihiatrie, dacă persoana în cauză nu este de acord”
  • „Am avut aceeași situație, s-a rezolvat doar prin instanță, cu internare nevoluntară”
  • „Internare nevoluntară dupa acțiune în instanță. Cum a spus DGASPC. E singura soluție. Am trecut prin asta. Dar după spitalizare (mai mult de 10 zile nu o ține) trebuie cineva să îi platească un azil privat. La stat nu sunt locuri. Sunt liste de așteptare de ani de zile.”

Femeia speră că problema se va rezolva și că cineva va avea grijă de bătrână:

Cu siguranță de undeva se va ivi un răspuns favorabil să aibă un trai decent.

Te-ar putea interesa și:

Cookies