Apel pentru Centura Verde a Capitalei. Trei ONG-uri le propun candidaților la primăriile din București să semneze un pact de mediu. Cele 10 porunci pentru un oraș respirabil

30 mai 2024
529 afișări
Apel pentru Centura Verde a Capitalei. Trei ONG-uri le propun candidaților la primăriile din București să semneze un pact de mediu. Cele 10 porunci pentru un oraș respirabil
Apel pentru Centura Verde a Capitalei. Trei ONG-uri le propun candidaților la primăriile din București să semneze un pact de mediu. Cele 10 porunci pentru un oraș respirabil. Sursa foto: Unsplash

Trei ONG-uri lansează „Pactul de mediu pentru un oraș bun de trăit”, programul cu 10 puncte pentru un București mai verde. Este vorba despre Ecopolis, Platforma de Mediu pentru București și Platforma Civică Împreună pentru Centura Verde, care încurajează candidații la Primăria Capitalei și la Consiliul general să susțină pactul, să îl semneze și să îl urmeze în cazul în care vor administra Bucureștiul în următorii patru ani.

Trei ONG-uri specializate pe protecția mediului au pregătit o listă de 10 porunci pentru un București mai verde, cu o calitate a aerului și a vieții mai bună pentru milioanele sale de locuitori. Astfel, Ecopolis, Platforma de Mediu pentru București și Platforma Civică Împreună pentru Centura Verde au alcătuit „Pactul de mediu pentru un oraș bun de trăit”, care reunește zece inițiative și soluții verzi pentru Capitală. Dintre ele, cea mai populară este realizarea Centurii Verzi București-Ilfov.

Care sunt cele 10 măsuri din „Pactul de mediu pentru un oraș bun de trăit”

Realizatorii planului îi invită pe candidații la Primăria Capitalei și Consiliului General să susțină în campanie această inițiativă, pentru ca mai apoi să semneze și să urmeze cele 10 măsuri pe care le conține, asta în cazul în care vor câștiga alegerile.

„Cele 10 direcții de acțiune și soluții punctuale pentru un București mai verde, mai respirabil și cu o calitate a vieții mai bună pentru locuitorii săi. definite în urma unui proces participativ, prin consultarea experților, a ONG-urilor și a grupurilor civice active în comunitatea Platformei de Mediu, sunt:

  • Protejarea și extinderea spațiilor verzi
  • Îmbunătățirea calității aerului
  • Promovarea și implementarea mobilității urbane durabile
  • Gestionarea eficientă a deșeurilor
  • Protejarea biodiversității și extinderea zonelor naturale
  • Gestionarea responsabilă a resurselor de apă
  • Reziliența la schimbările climatice
  • Crearea Centurii Verzi București-Ilfov
  • Monitorizarea indicatorilor de mediu și date deschise către public
  • Urbanism responsabil, având în centru interesul general al comunității.”, a transmis Grupul de Inițiativă Civică IOR – Titan pe Facebook.

Inițiativa poate fi semnată la ACEST link.

CITEȘTE ȘI

Cookies