Apel oficial în China către populație: Faceți rezerve de hrana pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă

02 nov. 2021
2301 Afișari
Apel oficial în China către populație: Faceți rezerve de hrana pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă
Apel oficial în China către populație: Faceți rezerve de hrana pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă

Un apel oficial al guvernului chinez a fost adresat recent populației. Oamenii sunt îndemnați să facă rezerve de hrana pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă din următoarea perioadă. Totuși, nu a fost anunțat și motivul acestor indicații date de Beijing întregii țări. Totuși, anumite voci spun că țara asiatică s-ar putea pregăti de o penurie alimentară, mai ales că nu a fost un an agricol foarte bun din cauza inundațiilor devastatoare.

China a făcut în ultimele zile un apel la populația țării pentru a-și face rezerve de hrană. Mai mult, oamenilor li se cere să aibă o cantitate de produse de primă necesitate pentru a face față nevoilor zilnice și situațiilor de urgență.

Apel al guvernului chinez la adresa populației

Guvernul de la Beijing a marți le cerut oamenilor să își cumpere mai multă mâncare și produse necesare. Țara vrea în prezent să combată reapariţia unor focare de COVID-19 care perturbă informările, transmite Agerpres, care citează AFP.

Mai mult, luni seară a fost postat un anunț pe site-ul Ministerului Comerţului. Oficialii îndeamnă „gospodăriile să stocheze o anumită cantitate de produse de primă necesitate pentru a face faţă nevoilor zilnice şi situaţiilor de urgenţă”, mai transmite sursa citată. Totuși, nu este cunoscut motivul pentru care acest apel a fost făcut. Secretoși de fel, comuniștii chinezi nu au explicat dacă statul este amenințat de o criză alimentară.

În același timp, li se cere diferitelor autorităţi locale să faciliteze producţia agricolă şi fluxurile de aprovizionare, să monitorizeze rezervele de carne şi de legume şi să menţină stabilitatea preţurilor în China.

Situația COVID-19 a adus de asemenea probleme în uriașa țară

Unele dintre problemele din China sunt provocate și de pandemia de coronavirus. Anul trecut, la început de 2020, țara a intrat într-o adevărată criză medicală, iar lanţurile de aprovizionare au fost blocate de intrarea în carantină a mai multor zone din ţară. De asemenea, multe drumuri au fost blocate, iar circulația oamenilor interzisă.

De asemenea, Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, programate pentru februarie 2022, ar putea să aducă un nou val pandemic, motiv pentru care în ultima lună au fost luate măsuri dure pentru o serie de mici focare de COVID-19 din nordul țării.

Recent, cel puţin şase milioane de persoane au intrat în lockdown. Totuși, cazurile rămân reduse ca număr, față de situațiile din alte țări. Marți au fost înregistrate doar 71 de cazuri de infectare, iar luni vreo 92 de cazuri, cel mai mare bilanț de la jumătatea lunii septembrie.

Producția agricolă, afectată în China

De asemenea, dezastrele naturale nu au ocolit China, iar vara acestui an a fost lovită de inundaţii serioase care au provocat pagube materiale și umane însemnate. Astfel, a fost perturbată și producţia agricolă, lucru care a dus la creșterea preţurilor. Viitorul nu sună bine, deoarece modificările climatice au crescut în ultimii ani frecvența catastrofelor naturale.

În prezent, China este primul importator mondial de produse alimentare, iar asta o face vulnerabilă la probleme diplomatice, având probleme cu mari furnizori precum SUA, Canada sau Australia. Doar luna trecută prețurile au crescut cu 16% la 28 de produse alimentare de bază.

Încă din 2020, președintele Chinei făcea apel la oameni să economisească mâncarea și să nu o mai risipească.

Cookies