ARHIVA B365

Apel la partide să nu politizeze manifestările din 24 Ianuarie de Ziua Unirii (Mica Unire)

Social-democratul Gheorghe Nichita a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că speră ca la manifestările oficiale ce vor avea loc, sâmbătă, 24 Ianuarie, în Piaţa Unirii, să vină cât mai mulţi ieşeni, el cerând, totodată, partidelor să nu politizeze evenimentul, informează Mediafax.

„Fac apel la ieşeni să vină într-un număr cât mai mare. E prima dată când aniversăm 24 Ianuarie ca sărbătoare naţională. Fac un apel la partidele politice să nu politizăm acest eveniment. Avem foarte multe personalităţi care au anunţat că vin în oraş, iar în felul acesta punem Iaşul în evidenţă foarte bine. Această sărbătoare nu este nici a PNL, nici a PSD, nici a altui partid şi vreau să avem cu toţii respect pentru aceste simboluri naţionale”, a declarat Gheorghe Nichita.

Primarul municipiului Iaşi a afirmat că premierul Victor Ponta va fi prezent la manifestări, el urmând să fie însoţit şi de câţiva miniştri, între care Liviu Dragnea, Liviu Pop şi Bogdan Aurescu.

Primarul Nichita a mai spus, în aceeaşi conferinţă de presă, că înaintea manifestărilor oficiale, dar şi după terminarea acestora, pe scena din Piaţa Unirii vor urca interpreţii de muzică populară Aurel Tamaş, Margareta Clipa, Nicolae Glib şi Daniela Condurache.

La manifestările de la Iaşi ce vor fi organizate de Ziua Unirii este aşteptat şi preşedintele Klaus Iohannis.

În programul evenimentului sunt incluse un moment folcloric, recitarea unui text istoric de către actori ieşeni, o slujbă religioasă, discursurile oficiale, depunerile de coroane la statuia domnitorului Aleandru Ioan Cuza, o paradă militară şi Hora Unirii.

Imediat după terminarea manifestărilor oficiale, Primăria Iaşi va oferi participanţilor la eveniment 5.000 de porţii de fasole cu cârnaţi şi vin fiert.

În 16 decembrie 2014, Traian Băsescu a semnat decretul de promulgare a legii prin care 24 Ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române – este declarată zi de sărbătoare naţională.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button