Apel din Bucureștii Noi: Dacă tot începe șantierul M6 de la Podul Constanța, ar ajuta enorm ca, în paralel, să se extindă benzile de circulație și să se facă un pasaj pietonal

11 iul. 2024
18823 afișări
Apel din Bucureștii Noi: Dacă tot începe șantierul M6 de la Podul Constanța, ar  ajuta enorm ca, în paralel, să se extindă benzile de circulație și să se facă un pasaj pietonal
Apel din Bucureștii Noi: Dacă tot începe șantierul M6 de la Podul Constanța, ar ajuta enorm ca, în paralel, să se extindă benzile de circulație și să se facă un pasaj pietonal | Sursa foto: mobilitate.eu

Un grup de locuitori din zona Podului Constanța din București cere administrației publice să ia măsuri pentru a reconfigura zona prin extinderea benzilor de circulație și crearea unui pasaj pietonal, ocazie oportună pentru realizarea acestui proiect, având în vedere că această zonă va deveni șantier odată cu începerea lucrărilor de la Magistrala 6. O scrisoare a fost publicată pe rețelele de socializare și i se adresează mai ales primarului ales al Sectorului 1, George Tuță.

Bucureșteni din zona Podului Constanța cer reconfigurarea zonei

Locuitorii din zona Podului Constanța îi cere primarului ales al Sectorului 1, George Tuță, să realizeze un proiect prin care această zonă să fie reconfigurată prin extinderea benzilor de circulație și crearea unui pasaj pietonal, chiar dacă Podul Constanța nu se află în administrarea Primăriei Sectorului 1.

Șantierul de la noua magistrală 6 de metrou, care se va deschide în curând și în această zonă, ar putea să creeze contextul perfect pentru realizarea proiectului propus de locuitori. Aceștia spun că zona este de prea mult timp ignorată și cer soluții pentru îmbunătățirea vieții locuitorilor de aici.

Pe pagina de Facebook Podul Constanța a fost publicată următoarea scrisoare:

Domnule George Cristian Tuță,

În calitate de viitor primar al sectorului 1, ce planuri aveți pentru zona Pod Constanța? În următoarele săptămâni, arealul Pod Constanța o să devină un mega șantier odată cu începerea lucrărilor Metrorex de prelungire a rețelei către zona Băneasa.

Chiar dacă Podul Constanța nu este în responsabilitatea primăriei sector 1, puteți realiza în mandatul Dvs. ceea ce nu a realizat nici un primar în toți acești ani: reconfiguarea zonei prin extinderea benzilor de circulație și crearea unui pasaj pietonal – folosind momentul viitorului șantier Metrorex pentru realizarea lucrărilor descrise mai sus.

Aveți pârghiile necesare la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii România (CFR) si Primăria Municipiului București pentru a coordona acest proiect și de a îmbunătăți cu adevarat viața locuitorilor din sectorul 1.

Mulțumim,

Locuitorii din zona Pod Constanța.

Cât despre lucrările la Magistrala 6 de metrou, acestea vor afecta semnificativ circulația în nordul Bucureștiului, mai precis în zona dintre Podul CFR Constanța și Bulevardul Ion Mihalache.

Potrivit Mobilitate.eu, circulația tramvaielor și a troleibuzelor va fi oprită complet pe durata lucrărilor. Între timp, circulația mașinilor va fi realizată pe străzile secundare, pentru a fi ocolită zona unde se lucrează.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies