ÎN BUCUREȘTI

Apelul unui primar de Sector adresat viitorului guvern PNL-PSD-UDMR: Nu este despre portofolii, ministere…, este despre București. Care este urgența

Apel public pentru o problemă urgentă a Bucureștiului. Mesajul este adresat de primarul liberal al Sectorului 6 Ciprian Ciucu care a votat, în ședința internă a PNL, împotriva constituirii unei alianțe de guvernare cu PSD. Opoziția sa la formarea unui guvern PNL cu PSD privește ruptura iremediabilă de USR, partidul aliat la București care a fost ales alături de liberali să conducă Primăria Capitalei și câteva primării de sector.

Primarul liberal anunță partidele PNL-PSD-UDMR că are „o singură doleanță” în contextul negocierilor pentru formarea unui guvern, în care se discută programul de guvernare și împărțirea ministerelor. ”Am și eu o singură doleanță, una singură. Nu este despre portofolii, ministere și agenții și altele asemenea, este despre București”, a spus Ciprian Ciucu.

Sistemul termoenergetic al Bucureștiului, urgența din apelul liberalului

Ciprian Ciucu cere viitorului Guvern să își asume că va asista Primăria Generală pentru a-i crea „spațiul bugetar necesar să preia ELCEN și să realizeze SACET” (Sistemul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică), până la 1 martie 2022.

„Știu, timpul este scurt, suntem în minutul 55, al ceasului al 12-lea, trebuia să se fi făcut acest lucru în ultimii 3-4 ani, dar chiar nu putem rata și această șansă care ar salva efectiv de la colaps termoficarea din București.”, scrie primarul în scrisoarea deschisă adresată partidelor care negociază acum guvernarea.

  • Primarul Bucureștiului Nicușor Dan și Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6 și lider al PNL București, au avut o întâlnire săptămâna trecută cu premierul interimar Florin Cîțu în care au discutat despre o finanțare guvernamentală de 500-600 de milioane de lei pentru a putea achiziționa Electrocentrale București (ELCEN) până la finalul acestui an, pentru a fuziona cu furnizorul de apă caldă al Bucureștiului, Termoenergetica (fosta RADET). De la acea întâlnire, Ciprian Ciucu s-a exprimat public că se opune unei alianțe de guvernare cu PSD și a spus că extinderea unei astfel de înțelegeri la București ar însemna 3 ani de blocaj la Primăria Capitalei.

„De ce este important? De ce este urgent? De ce nu se poate altfel? Pentru că dacă nu vom face SACET-ul și nu vom scoate din insolvență ELCEN până la 1 martie 2022, nu vom putea accesa sutele de milioane, bani de investiții, din bonusului de cogenerare absolut necesar funcționării în condiții de economicitate, eficiență și eficacitate a companiei.”, a afirmat Ciucu.

Primarul a numit apelul „Un fel de scrisoare deschisă/apel public”, pe care l-a adresat public partidelor care negociază guvernarea, între care și PNL, cel din care face parte:

(…)Dacă se pune acest lucru în programul de guvernare, o să tac, o îmi mușc limba, o să înghit în sec, dar voi fi cu conștiința împăcată că măcar, pentru următorii 8 ani de zile, Primăria Capitalei va avea finanțarea necesară să înlocuiască magistrale și conductele Termoenergetica și să retehnologizeze ceea ce acum este ELCEN!”

Ciprian Ciucu a informat partidele care negociază guvernul și care sunt pașii de urmat pentru a permite Primăriei Capitalei să creeze SACET.

Postarea primarului Sectorului 6:


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button