Aparținătorii bătrânilor sunt revoltați după ce căminul din Sectorul 5 a fost închis. „Închiderea centrului reprezintă un abuz”

17 iul. 2023
246 Afișari
Aparținătorii bătrânilor sunt revoltați după ce căminul din Sectorul 5 a fost închis. „Închiderea centrului reprezintă un abuz”
Aparținătorii bătrânilor sunt revoltați după ce căminul din Sectorul 5 a fost închis. „Închiderea centrului reprezintă un abuz” | Sursa foto: Pexels

Sunt proteste după ce căminul pentru vârstnici din Sectorul 5 a fost închis de autorități. Familiile bătrânilor care au fost internați acolo spun că sunt mulțumiți de condițiile din azil și că rudele lor sunt bine îngrijite. Acestea consideră că închiderea centrului reprezintă un abuz.

Aparținătorii bătrânilor din căminul închis din Sectorul 5 sunt revoltați. Își doresc ca beneficiarii să rămână în instituție

Mai multe persoane au protestat față de închiderea azilului din Sectorul 5 unde autoritățile au desfășurat controale sâmbătă, 15 iulie.

Familiile beneficiarilor susţin că aici nu există probleme şi rudele lor au fost bine îngrijite, a transmis Antena3.ro.

Rudele bătrânilor nu își doresc să îi mute pe pacienţi altundeva. Bătrânii internaţi nu s-au plâns de condițiile de aici și de felul în care sunt îngrijiți.

O pacientă de 70 de ani a declarat că se descurcă şi că angajații din centru au grijă de ea.

Conducerea azilului susţine faptul că autorităţile au prezentat situaţia în mod eronat.

Au văzut o saltea care era descusută. Dacă este o saltea din 40 sau 50 asta înseamnă scăpare, nu? Că o pernă a fost găsită fără faţă de pernă.

Autoritățile au spus că holurile azilului prezintă infiltrații, ferestrele nu au plasă contra insectelor şi parchetul este deteriorat și din acest motiv au suspendat activitatea instituției.

Declarația fiicei unei paciente:

Mama mea este din 2014 aici. Sechele, AVC, paralizată, afazică, nu vorbeşte, şi dacă trăieşte la ora actuală este datorită personalului de specialitate şi a îngrijirii pe care a primit-o aici. Considerăm că închiderea centrului reprezintă un abuz, mai ales că nu s-a ţinut cont, în primul rând de problemele bolnavilor.

Familiile stau cu teamă că nu vor găsi rapid un centru potrivit pentru rudele lor aflate în nevoie.

Totodată, se tem că o schimbare bruscă ar putea afecta negativ starea de sănătate a bătrânilor.

Iată ce spune soţia unui pacient al azilului închis:

Condiţiile sunt foarte bune, îngrijirea este deosebită, iar eu sunt disperată de situaţia care s-a creat pentru că soţul meu dacă îl mut în altă parte înseamnă degradare. El nu are voie să schimbe locul, mediul.

Reprezentanţii centrului spun că problemele depistate nu au nicio legătură cu felul în care sunt îngrijiți pacienţii. Sunt doar aspecte legate de igienă.

În plus, reprezentanții puteau să rezolve toate neregulile în maximum o săptămână şi fără relocarea vârstnicilor.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies