Apartamentele dintr-un bloc de lux RA-APPS pot fi văzute abia după ce le cumperi

de:
07 aug. 2013
2 Afișari
Apartamentele dintr-un bloc de lux RA-APPS pot fi văzute abia după ce le cumperi

Reporterii de la Gândul a încercat să facă o ofertă Regiei Autonome „Administraţia Protocolului de Stat” (RA-APPS), pentru a testa ce şanse are un cumpărător de rând la superofertele statului, însă nu au fost lăsaţi să vadă apartamentele înainte să depună oferta de cumpărare. Totodată, au fost informaţi că, dacă există chiriaş în apartamentul pe care-l vor achiziţiona, sunt obligaţi să-l păstreze până când îi expiră contractul- adică şi 4-5 ani.

Oficializarea unei oferte pentru un apartament în blocul VIP-urilor de lângă Unirii presupune, conform Gândul.info, un drum până la SAIFI, Sucursala RA-APPS care administrează casele şi apartamentele din Bucureşti. Acolo, se achită pe loc 500 de lei pentru dosarul de prezentare – planul apartamentului cu măsurătorile cadastrale şi instrucţiunile de participare la licitaţie, plus o fotografie cu blocul, din stradă. În acest punct, RA-APPS aşteaptă, din partea potenţialului cumpărător să se angajeze în scris că poate da de la 126.000 de euro în sus fără a vedea apartamentul decât după ce va fi deja proprietar. Dacă există două oferte, se face o nouă licitaţie. Pentru a participa, se achită încă o taxă: 500 de lei. Avantajul chiriaşului: dacă este interesat să cumpere apartamentul în care stă, competiţia este semnificativ descurajată; dacă nu are banii pentru a deveni proprietar, rămâne chiriaş la RA-APPS, cu posibilitatea de a-şi prelungi cu mai multă uşurinţă contractul de închiriere.

Printre chiriaşii blocului se numără vicepreşedintele ANAF, Florin Tunaru, adjunctul Avocatului Poporului, Ionel Oprea, fostul senator PSD Gheorghe Marcu, membru al ASF,inspectori guvernamentali şi şefi de la Transporturi sau Agricultură.

În lista RA-APPS există şi apartamente care se pot vedea. Acestea depăşesc 200.000-250.000 de euro şi se vând celor care dispun de 40.000 de euro garanţie şi, ulterior, îşi permit să plătească şi 1.000 de lei întreţinere pe lună.

Cookies