BAZAR

Apartamentele din Bucuresti se scumpesc la periferie, dar se ieftinesc in centru

Preţurile la apartamentele din centrul Capitalei s-au redus în perioada aprilie-iunie 2013 cu 4,8%, continuând scăderile similare ce au avut loc și la începutul anului. Pe de altă parte, preţurile în zonele periferice din Bucureşti au crescut cu 4,4%, contribuind la o stabilizare la nivelul întregului an, cu o scădere marginală de 0,7% pe perioada care a început din al doilea trimestru al anului trecut.

Variaţia preţurilor apartamentelor în Bucureşti pare să se afle sub medie, în timp ce preţurile caselor sunt în topul creşterilor de preţuri în ultimul trimestru, informează ZF.

În mod similar, prevalenţa caselor asupra apartamentelor este sugerată şi de indicii de la nivel naţional în ultimul trimestru. În Bucureşti, proprietăţile noi au înregistrat o rată de creştere mai mare decât cele vechi. La nivel naţional, proprietăţile vechi au depăşit ca performanţă unităţile noi în ultimul trimestru, înregistrând creşteri de preţuri, pe când cele noi au înregistrat scăderi de preţuri.

„Deşi rezultatele pentru ultimul trimestru sunt mixte, creşterea la nivel naţional din cel de-al doilea trimestru poate reprezenta un semn de cristalizare a tendinţei către un trend sustenabil. La nivelul capitalei, Bucureşti Centru suferă o corecţie a rezultatelor bune înregistrate în 2012, iar pentru Bucureşti Periferie este exact situaţia inversă, acesta înregistrând o minimizare a scăderilor din trimestrele anterioare. În general, Bucureştiul se află încă pe o pantă descendentă în comparaţie cu 2012; însă, există semne pozitive că scăderea poate fi recuperată până la sfârşitul anului”, se precizează în comunicat.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button