Apartamentele din Bucureşti s-au ieftinit cu 12%

de:
06 dec. 2010
0 Afișari
Apartamentele din Bucureşti s-au ieftinit cu 12%

Astfel, Indicele imobiliare.ro pentru Bucureşti indică în luna noiembrie o valoare medie de 1.164 euro/mp util pentru apartamentele noi şi vechi din Capitală, în scădere cu 1%, faţă de luna precedentă, fiind atins un nou prag minim de la începutul crizei imobiliare până în prezent. În comparaţie cu aceeaşi lună a anului trecut, preţurile solicitate în prezent sunt în medie cu 11,8% mai mici, notează Newsin, citând imobiliare.ro.

Preţul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucureşti a ajuns în luna noiembrie la 1.329 euro/mp de suprafaţă utilă, în scădere cu 0,4% faţă de luna octombrie, când valoarea medie a unui metru pătrat util era de 1.334 euro. În comparaţie cu aceeaşi lună a anului trecut, preţul mediu cerut pentru apartamentele noi este cu 12,7% mai mic. Cea mai dinamică evoluţie au avut-o apartamentele noi cu o cameră, care s-au ieftinit cu 3,2% în ultimele 30 de zile. Preţul apartamentelor noi cu două camere a înregistrat o creştere de 0,8% în ultima lună, iar preţul apartamentelor cu trei camere a înregistrat o scădere de 0,4%.

În noiembrie, preţul apartamentelor vechi din Capitală a continuat să scadă. Valoarea Indicelui imobiliare.ro pentru această categorie de apartamente a ajuns la 1.104/euro mp de suprafaţă utilă, cu 1,9% mai puţin decât în luna precedentă şi cu 12,5% mai puţin decât în aceeaşi lună a anului trecut. Nu toate tipurile de apartamente vechi au înregistrat scăderi. Astfel, apartamentele cu una şi două camere s-au ieftinit cel mai mult, cu 2,7%, respectiv 1,9%. Apartamentele cu trei camere au înregistrat o scădere de 1%, în timp ce preţul apartamentelor cu patru camere a crescut cu 0,1%.

Cookies