Apartamentele de lux din Capitală, mai ieftine cu 40% faţă de anul 2008

de:
03 apr. 2011
0 Afișari
Apartamentele de lux din Capitală, mai ieftine cu 40% faţă de anul 2008

Daniel Chiţoiu, consultant la Continental Consulting & Imobiliare, a declarat, citat de Evenimentul Zilei, că achiziţiile se fac şi acum, dar într-un ritm mai scăzut, iar cumprătorii sunt acum mai atenţi la calitatea construcţiei, la finisaje şi localizare. Acesta a mai precizat că până în urmă cu aproximativ doi ani, cei mai mulţi cumpărători de locuinţe de lux făceau achiziţii doar pentru a profita de creşterile de preţuri. Chiţoiu este de părere că preţurile locuinţelor au scăzut şi din cauza plecării multor expaţi din România, care aveau o pondere semnificativă în rândul chiriaşilor locuinţelor de lux.

Şoseaua Nordului, în zona parcului Herăstrău, şi cartierul Primăverii se află şi acum printre cele mai căutate zone de către cumpărătorii de locuinţe de lux. Cererea mai mare pentru aceste zone a dus la o ieftinire mai puţin accentuată, în medie de circa 25%.

Potrivit aceleiaşi surse, bugetul mediu alocat de românii care cumpără proprietăţi de lux este de circa 300.000 de euro, iar cele mai tranzacţionate locuinţe de pe acest segment sunt apartamentele cu trei camere.

O vilă cu finisaje de lux, construită în 2008, situată pe strada Polonă, în zona Piaţa Romană, se vinde acum la un preţ de 1,35 milioane de euro, de la valoarea iniţială de 1,7 milioane de euro. Şi în zona Dorobanţi, o vilă cu suprafaţa de 230 de metri pătraţi şi şapte camere, trei băi, garaj şi terasă se vinde acum cu 600.000 de euro, cu aproape 50% mai puţin faţă de preţul la care care s-a vândut o locuinţă asemănătoare în 2008.

În ciuda declinului, investitorii de pe segmentul de lux sunt optimişti şi continuă să investeacă în noi proiecte. Compania Eurosmart Investment, a alocat 30 de milioane de dolari pentru construirea unui imobil de acest tip, pe strada Mihai Eminescu, aproape de centrul vechi al Bucureştiului. Reprezentanţii companiei au declarat că cele 28 de apartamente de lux din această clădire nu vor avea un preţ fix pentru că fiecare cumpărător îşi va putea personaliza ocuinţa după bunul său plac.

Cookies