Apartamentele afectate de explozia din Sectorul 4, refăcute în regim de urgență. Înlocuirea geamurilor și a ușilor reprezintă o prioritate, anunță Primăria

17 oct. 2022
305 afișări
Apartamentele afectate de explozia din Sectorul 4, refăcute în regim de urgență. Înlocuirea geamurilor și a ușilor reprezintă o prioritate, anunță Primăria
Apartamentele afectate de explozia din Sectorul 4, refăcute în regim de urgență. Înlocuirea geamurilor și a ușilor reprezintă o prioritate, anunță Primăria / Sursă foto: PS4

Primăria Sectorului 4 a anunțat că apartamentele ce au fost afectate de explozia de duminică dimineață vor fi refăcute în regim de urgență.

Apartamentele afectate de explozia din Sectorul 4, refăcute în regim de urgență

Administrația locală a stabilit că refacerea locuințelor afectate de explozia provocată de acumulări de gaze să aibă loc în regim de urgență. Decizia a fost luată în urma unei întâlniri cu reprezentanții Asociației de Proprietari.

Astfel că, prioritate va fi înlocuirea geamurilor și a ușilor ce au fost distruse de explozie. Ulterior, locatarilor le vor fi acordate ajutoare de urgență, în funcție de evaluarea dunelor ce au fost produse fiecărei locuințe în parte.

Comunitatea Sectorului 4 vine în ajutorul familiilor ale căror locuințe au fost grav afectate de explozia produsă duminică dimineață la un bloc de locuințe situat pe strada Coștila. În urma deflagrației, care a avut loc la etajul 1 al imobilului, 13 familii au rămas noaptea trecută în frig, după ce geamurile și ușile apartamentelor în care locuiesc au fost spulberate de suflul exploziei a transmis PS4.

Starea tehnică a instalației de gaz va fi verificată de specialiști

Pentru a se asigura că structura de rezistență a blocului nu a fost afectată de explozie, administrația publică va cere o expertiză de specialitate. Aceasta va fi efectuată în paralel cu refacerea locuințelor afectate.

În cazul în care expertiza va arăta că este necesar să se intervină și asupra structurii de rezistență vor fi luate măsurile necesare.

Alimentarea cu gaz a respectivului bloc a fost sistată de ieri, 16 octombrie 2022, pentru motive de siguranță. Urmează ca starea tehnică a instalației să fie verificată de specialiști.

Dacă vor fi constatate defecțiuni, acestea urmează să fie remediate urgent pentru a se putea relua alimentarea cu gaz a locuințelor.

Incidentul a avut loc duminică dimineață, pe strada Coștila din Sectorul 4, în jurul orei 06:00. Explozia s-a produs la etajul 1 al blocului și a afectat 13 locuințe. În urma incidentului o singură persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale. Din fericire, explozia nu a fost urmată de un incendiu.

Cookies