ARHIVA B365

Apartamente de vânzare în Iași – Când e cel mai bine să investești (P)

În mod ironic, în general, și piața imobiliară începe să înflorească primăvara, odată cu renașterea naturii. Doar că atunci când ești în căutare de apartamente de vânzare în Iași sau în alt oraș nu trebuie să ții cont doar de acest aspect. Există mai mulți factori de luat în considerare pentru a face cea mai avantajoasă achiziție din numărul mare de oferte de apartamente de vânzare în Iași.

Când să cumperi apartamente de vânzare în Iași

Prețul ne interesează mereu, orice am vrea să cumpărăm. Iar când vine vorba despre apartamente de vânzare în Iași sau în ale zone ale țării, cu cât prețul e mai avantajos, cu atât suntem mai mulțumiți. Doar că nu suntem dispuși să facem rabat și la calitate, mai ales când investim în propriul cămin. Așadar, e important să știm când să cumpărăm o casă de calitate la preț bun, fie că este nou construită, fie mai veche.

Și cel mai bun moment nu înseamnă neapărat doar o anumită perioadă a anului, ci și propria ta disponibilitate. Mai exact, degeaba e considerată primăvara cea mai bună perioadă de achiziție, dacă tu nu îți permiți un credit în acest sezon sau locuințele pe care ai pus ochii, într-un ansamblu rezidențial, se finalizează abia la toamnă.

Dacă suma plătită pentru chirie o depășește pe cea pe care ai da-o pe rata la un credit, în orice clipă e momentul propice să-ți iei propria locuință. Iar din numărul mare de oferte de apartamente de vânzare în Iași ai de unde alege. Un alt factor de luat în considerare este moderația. Știi vorba aceea cu graba care strică treaba? Se aplică și în acest caz. Căci apartamentele noi nu pleacă nicăieri. Iar dacă lumea nu se înghesuie să le cumpere, cu siguranță prețurile vor scădea, în câțiva ani.

Anotimpul contează?

Cum prețurile apartamentelor vechi sunt în concurență cu cele ale apartamentelor noi, putem privi competiția ca pe o oportunitate pentru investiție. Căci unii dintre cei care stau în locuințe vechi tind să le vândă pentru a se muta în unele noi.

 Dat fiind că deja e renumită primăvara pentru tranzacțiile imobiliare avantajoaste, te poți păcăli. Căci prețurile nu sunt mici deloc, ba chiar se pot „umfla”. Dar nu este exclus să poți prinde și un chilipir, căci, cu adevărat, există o paletă mai mare de oferte de apartamente de vânzare în Iași sau în alte regiuni, în acest sezon.

Vara, perioada vacanțelor, te poate ajuta să prinzi oferte bune, mai ales de la vânzători disperați. Dar oferta nu mai este la fel de mare. Pe de altă parte, toamna nu e deloc propice achizițiilor imobiliare. Căci prețurile explodează odată cu reînceperea școlii. Și se știe că mulți dintre studenți preferă să cumpere apartamente de vânzare în Iași decât să stea cu chirie.

Iarna vine cu mai multe avantaje. Oamenii sunt preocupați de sărbători, concurența la cumpărare este mai mică, la fel ca și costurile pe care le implică mutarea în casă nouă.

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button