Apartamente cu vedere la Lacul Grivița. Un cartier de blocuri ar putea răsări în locul fostei bazei sportive Pescărușul

23 mai 2022
663 afișări
Apartamente cu vedere la Lacul Grivița. Un cartier de blocuri ar putea răsări în locul fostei bazei sportive Pescărușul
Apartamente cu vedere la Lacul Grivița. Un cartier de blocuri ar putea răsări în locul fostei bazei sportive Pescărușul | Sursă foto: Google Maps

Terenul fostei bazei sportive Pescărușul ar putea fi transformat într-un cartier de blocuri cu parter și 3 etaje. Proiectul imobiliar a fost prezentat Comisiei Tehnice de Urbanism din cadrul Primăriei Municipiului București, în cadrul unei ședințe din luna ianuarie.

Cartier de blocuri în locul bazei sportive Pescărușul

Proiectul prin care se propune construirea unui cartier de blocuri cu parter și alte trei etaje a fost inițiat de către SC BRICKS DEVELOPMENT SRL, conform HotNews.ro. Această societatea are ca acționar compania WELL ONE, din Belgia.

Respectivul teren are o suprafață de 51.000 mp. Potrivit reglementărilor din Planul Urbanistic General din cele 5,1 ha disponibile, circa 3,5 sunt încadrate în zona L1d.

Acest lucru înseamnă că în aria respectivă se pot ridica doar construcții cu parter și două etaje maxim, pe 20% din teren. Restul terenului este încadrat ca și spațiu verde.

Cu toate că acest proiect nu a fost încă aprobat, el revine în comisie în mod constant.

Nu este prima dată când se propune un astfel de proiect

Baza sportivă Pescărușul din București a aparținut lui Nicolae Badea, fostul acționar majoritar al Dinamo. La finalul anului 2021 a fost cumpărată de SpeedWell. Prețul de achiziție a fost de circa 17 milioane de euro.

În anul 2015, proprietarii bazei sportive au cerut permisiunea de a ridica un cartier de blocuri cu câte cinci și șapte etaje, pe malul Lacului Grivița. Respectivul proiect nu a fost însă aprobat.

Pe lângă prevederile Planului Urbanistic General, Legea educației fizice și a sportului (numărul 69 din 28 aprilie 2000) protejează bazele sportive. Conform acestei legi bazele nu își pot schimba destinația.

Mare parte din bazele sportive au aparținut fabricilor ce au fost construite în perioada comunistă. După revoluție, respectivele întreprinderi au devenit societăți comerciale cu capital de stat.

Ulterior, bazele au trecut din patrimoniul societăților în patrimoniul privat al diverșilor oameni de afaceri din țară.

Cookies