ARHIVA B365

Apartamente ANL de vânzare: se acceptă și credit Prima Casă

Mai mult, pentru a-i determina pe chiriaşi să-şi cumpere casele de la stat în care stau acum, cei de la ANL le-au trimis pliante în care îi informează inclusiv asupra posibilităţii de a cumpăra locuinţele prin credite „Prima Casă”. Amintim că, potrivit ultimelor modificări ale programului guvernamental „Prima Casă”, s-a stabilit un plafon de garanţii de 500 de milioane de lei pentru cei care vor să cumpere locuinţe construite de ANL, informează Economica.net.

Cum sună oferta:

ANL vinde chiriaşilor apartamente de 3 camere la un preţ de 33.585 de euro , potrivit propriei sale oferte. La acest preţ, luând în calcul un credit „Prima Casă” în lei (140.513 lei, valoare echivalentă), solicitantul are nevoie de un avans de 7.395 de lei (sub 2.000 de euro), şi va plăti o rată de 890 de lei pe lună, aferente unei DAE de 6,72%. Creditul este acordat pe 30 de ani, iar venitul solicitantului trebuie să fie de 2.050 de lei.

În cazul unui împrumut ipotecar standard, avansul solicitat de bancă este de 15%, adică 22.186 de lei, rămânând de finanţat 125.722 de lei. La o DAE de 7,13%, rata lunară la credit este evident ceva mai mică, adică 830 de lei, la fel ca şi venitul solicitantului împrumutului, care ajunge la1.950 de lei.

ANL nu a prezentat chiriaşilor şi varianta unui credit ipotecar în valută care, chiar dacă este mai greu de obţinut şi supune solicitantul riscului valutar, este mai avantajos.

Preţurile de vânzare a locuinţelor în cartierul ANL „Constantion Brâncuşi” pot fi consultate aici:


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button