ARHIVA B365

Apartamente de 50.000 euro, în orice zonă a CapitaleI. VEZI OFERTELE

În ultimii şapte ani, circa 70% dintre cei care au solicitat un credit imobiliar sau ipotecar au făcut acest pas pentru a-şi achiziţiona un apartament la bloc, potrivit unei statistici BRD. Dintre aceştia, mai puţin de un sfert au ales să îşi cumpere o locuinţă într-o construcţie nouă, în timp ce un procent covârşitor de 80% dintre clienţi au preferat blocurile construite în perioada comunistă. Totodată, pentru a-şi cumpăra un nou cămin, clienţii BRD împrumută de la bancă o sumă medie de 51.000 euro. Potrivit consultanţilor imobiliari din Bucureşti, cu un astfel de buget se poate achiziţiona o locuinţă în orice zonă a Capitalei, scrie imopedia.ro.

În zona centrală, numai apartamentele cu suprafeţe mici sau locuinţele cu probleme se încadrează în bugetul de 50.000 euro.mÎn zona Universităţii, chiar în apropierea Centrului Istoric, preţul de vânzare al unui apartament cu două camere este de 50.000 euro. Cu o suprafaţă utilă de 55 metri pătraţi, locuinţa necesită renovări şi se află la etajul trei (din patru) al unui bloc ridicat în anul 1947. Potrivit brokerului care se ocupă de această ofertă, în ultima perioadă, proprietarul a redus preţul cu 10% şi încă mai este dispus să negocieze. Vezi mai multe detalii aici.

Un client care dispune de 50.000 euro poate achiziţiona o locuinţă şi într-unul din cartierele din partea de nord a Capitalei, însă în cele mai multe cazuri, bugetul este suficient pentru un apartament într-o clădire construită în urmă cu mai bine de 50 ani sau pentru o garsonieră într-o construcţie din anii ’80.

De exemplu, în cartierul Floreasca, un apartament cu două camere şi o suprafaţă utilă de 46 mp este scos la vânzare cu preţul de 50.000 euro. Locuinţa este semi-decomandată, fiind amplasată într-un imobil vechi, construit în anul 1960. Vezi mai multe detalii aici.

„În zona Dristor, în bugetul de 50.000 euro, un client îşi poate cumpăra o locuinţă cu două camere renovată modern şi la un etaj intermediar, dar într-un bloc construit înainte de 1977. Dacă preferă o construcţie după acest an, bugetul este suficient pentru un apartament cu două camere fără îmbunătăţiri şi, în general, amplasat la ultimul etaj. Sunt mulţi clienţi ce dispun de acest buget, iar aproximativ 65% dintre aceştia preferă construcţiile ridicate după cutremur”, declară Dragoş Stănescu, broker imobiliar în cadrul Indoors Real Estate Grup.

Un apartament cu două camere aflat în apropierea staţiei de metrou Dristor are un preţ de vânzare de 50.000 euro. Locuinţa are o suprafaţă utilă de 50 metri pătraţi şi este amplasată la etajul doi al unui bloc cu 10 niveluri, construit în 1969. Apartamentul a fost renovat de curând, având instalaţiile electrice şi sanitare schimbate. De asemenea, beneficiază de aparat de aer condiţionat, tâmplărie termopan şi uşă metalică. Vezi mai multe detalii aici.

În Vestul Capitalei, se poate achiziţiona chiar şi un apartament cu trei camere. În cartierul Drumul Taberei, în apropierea Parcului Moghioroş, un apartament cu trei camere şi o suprafaţă de 74 metri pătraţi se vinde cu 42.500 euro. Însă locuinţa semidecomandată nu are amenajări interioare şi este amplasată la ultimul etaj al unui bloc ridicat în anul 1968. Vezi mai multe detalii aici.

Clienţii care caută în partea de sud a Capitalei găsesc numeroase oferte care să se încadreze în bugetul de 50.000 euro şi extrem de variate. În zona Brâncoveanu, un apartament cu trei camere poate fi achiziţionat cu 49.000 euro. Locuinţa are o suprafaţă de 68 mp şi este amplasată la parterul unui imobil din imediata vecinătate a bulevardului Brâncoveanu, însă anul de construcţie este dinainte de 1977. Vezi mai multe detalii aici.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button