Apariție unică în Parcul Mogoșoaia. O veveriță complet albă a uimit pe cei care au văzut-o. Animalul suferă de o mutație genetică rară

31 aug. 2021
447 Afișari
Apariție unică în Parcul Mogoșoaia. O veveriță complet albă a uimit pe cei care au văzut-o. Animalul suferă de o mutație genetică rară

Apariție unică în Parcul Mogoșoaia după ce oamenii aflați acolo pentru un festival medieval au surprins într-un copac o veveriță complet albă. Specialiștii spun că nimalul suferă de o mutație genetică rară, albinism, mutație întâlnită și la oameni.

O veveriță albinoasă și-a făcut simțită prezența în cursul zilei de sâmbătă. Parcul Mogoșoaia a fost în weekend locul unde s-a desfășurat un festival medieval, chiar pe aleea principală, însă ploaia de sâmbătă nu l-a făcut extrem de atrăgător pentru public. Totuși, cei prezenți au avut parte de un spectacol unic după ce au văzut într-un copac un animal cu totul și cu totul special, o veveriță albinoasă.

O veveriță albinoasă și-a făcut simțită prezența în zi de festival

Festivalul medieval din weekend și-a așteptat vizitatorii cu muzică, plimbări cu caii și chiar săbii și circării, însă cea care a atras cu adevărat atenția a fost o veveriță complet albă care suferea de albinism, scrie Fanatik.ro.

Astfel, de apariții sunt extrem de rare, mai ales că animalele care suferă de astfel de complicații genetice rare nu trăiesc foarte mult în sălbăticie. Fără să se teamă de oameni, animalul a ieșit dintr-o scorbură mare dintr-un copac aflat pe aleea principală a lacului, a aruncat o privire spre festival și apoi a început să se bucure liniștită de ghinde cum face în fiecare zi.

„A coborât din pom și a venit până aproape de bancă. Am încercat să nu mă mișc, nu a părut deloc surprinsă de mine. Și-a luat ghinde și a urcat în copac. Acolo stă de peste 15 minute. Din când în când intră în scorbură după care iese la alte poze. Parcă e la paradă, se asigură că toată lumea o fotografiază”, a povestit un tânăr întâmplarea pentru Fanatik.ro.

Unul din 100.000 de exemplare se naște cu albinism

Apariția din weekend este cu atât mai inedită, mai ales că o astfel de veveriță albinoasă apare la 100.000 de animale normale. Experții spun că în prezent ar putea să existe câteva exemplare la nivelul întregii Europe.

Ce este albinismul

Albinismul, care apare și la oameni, nu doar la animale, este o afecţiune genetică rară produsă de o mutaţie ce determină absenţa melaninei, pigmentul care colorează pielea, părul şi ochii. Astfel, vietățile care suferă de aceste condiții au pielea şi blana albă, iar ochii sunt roşii.

Cookies