Apare un nou studio de jocuri în Bucureşti. Faimosul joc DUNE va fi dezvoltat în Capitală

18 nov. 2021
116 Afișari
Apare un nou studio de jocuri în Bucureşti. Faimosul joc DUNE va fi dezvoltat în Capitală
Apare un nou studio de jocuri în Bucureşti. Faimosul joc DUNE va fi dezvoltat în Capital

Apare un nou studio de jocuri în Bucureşti, acest oraș fiind cunoscut pentru marile companii care au ales să își deschidă aici sucursale, datorită interesului crescut în gaming al dezvoltatorilor români. Astfel, faimosul joc DUNE va fi dezvoltat în Capitală.

Cel mai mare oraș din România este și capitală de jocuri pe calculator. În  București urmează să fie dezvoltat noul joc Dune, cunoscut de zeci de ani ca un adevărat etalon al gamingului mondial. O nouă versiune a acestuia urmează să fie lansată în viitorul apropiat.

Un nou studio de jocuri în București

Recent, s-a aflat că dezvoltatorul de jocuri video Funcom va deschide un nou studio în Bucureşti. Ionuţ Codreanu va fi Head of Studio, mai transmite compania, potrivit Mediafax.

În Capitală va fi dezvoltat cunoscutul joc DUNE, iar compania trebuie acum să găsească oamenii potriviţi pentru a pune bazele studioului din  Capitală.

„Primii colegi sunt deja aici şi am pornit activitatea. Căutăm în continuare oameni talentaţi alături de care să ne atingem obiectivele noastre foarte ambiţioase. Vrem să construim un departament de testare care va lucra alături de echipele de producţie pentru a ne asigura că livrăm jocuri la cel mai înalt standard de calitate.

În acelaşi timp, punem bazele unei echipe de automatizări care va eficientiza modul în care dezvoltăm şi testăm jocurile. Pentru a ajunge acolo, ne dorim să aducem oameni experimentaţi, dornici să-şi dezvolte noi abilităţi şi să lucreze cu cele mai noi tehnologii”, a explicat Ionuţ Codreanu pentru Mediafax.

Cine este Funcom

Compania internațională Funcom este cunoscută mai ales pentru jocuri cum ar fi Anarchy Online, Age of Conan şi The Secret World. Astfel, noii dezvoltatori ce urmează să fie angajați în Capitală vor lucra pentru branduri de gaming precum Conan şi Dune.

„Dune este cel mai ambiţios proiect al nostru de până acum. Frank Herbert a creat un univers emblematic şi suntem încântaţi că avem şansa să îl recreăm în jocul nostru”, a mai povestit Ionuţ Codreanu.

„Suntem bucuroşi că am găsit persoana potrivită pentru a deschide un nou studio în Bucureşti. Ionuţ are o experienţă bogată pe piaţa de gaming din România, lucrând de mai mult de 17 ani în companii precum Vivendi, Bandai Namco şi Ubisoft. Suntem încrezători că Ionuţ va transforma Funcom Bucureşti într-un jucător important. Studioul din Bucureşti va fi implicat în dezvoltarea unor proiecte precum Dune, Conan Exiles şi nu numai”, a explicat și Rui Casais, CEO Funcom.

Cookies