Apare un nou semn de circulație în București pentru protecția celor pe biciclete și trotinete. Totuși lumea spune că ei nu respectă regulile în trafic

17 aug. 2021
570 Afișari
Apare un nou semn de circulație în București pentru protecția celor pe biciclete și trotinete. Totuși lumea spune că ei nu respectă regulile în trafic
Apare un nou semn de circulație în București pentru protecția celor pe biciclete și trotinete. Totuși lumea spune că ei nu respectă regulile în trafic

După cum B365.ro vă spunea încă de la începutul lunii august, în vreo lună și ceva ar trebui să apară un nou semn de circulație în București. Dacă până acum se adresa doar bicicliștilor, după tragedia din trafic cu trotinetistul, el se adresează și celor aflați pe trotinete. Practic, aceștia vor avea prioritate în intersecții, mai ales în cele care implică și virajul la stânga. Mai mult, se vor da amenzi de sute de lei pentru șoferii care nu le respectă. Totuși, bucureștenii spun că nici persoanele aflate pe biciclete și trotinete nu prea respectă regulile în trafic.

În curând o să apară un nou tip de semn rutier de circulație în marile interesecții din Bucureşti, după cum B365.ro spunea încă de la începutul lunii. Totuși, în urma evenimentelor recente, în care un trotinetist a murit după o șicanare în trafic cu un motociclist, rolul acestuia a fost completat pentru a oferi protecție și celor pe trotinetă, nu doar celor aflați pe biciclete.

Un nou semn de circulație pentru protecția bicicliștilor și celor aflați pe trotinete

Totuși, bucureștenii spun că cei vizați nu respectă regulile de trafic impuse de Codul Rutier, iar Poliția nu face nimic. În câteva luni, asta dacă o să găsească la licitație o companie să le vopsească, pe bulevardele mari din București, la intersecții, vor apărea așa numitele Bike Box-uri, adică un spațiu delimitat, de vreo trei metri, în care bicicliștii și persoanele pe biciclete pot sta în față la semafor, având practic prioritate la plecarea de la semafor. două luni,

Ce este un Bike Box și cum arată

Noul semn va arăta ca în imaginea de mai jos și va avea vreo trei metri. El o să fie pictat direct pe asfalt, cu o vopsea specială, spune PMB.

Noul semn de circulație prevede ca primii trei metri dinainte de semafor să fie rezervaţi exclusiv bicicliştilor şi trotinetiştilor din București. Astfel, șoferii nu au voie să oprească în acel spaţiu special şi vor ceda prioritate celor două categorii de participanţi la trafic la plecare.

Totuși, șoferii se plâng că nici tortinetiștii și bicicliștii nu respectă regulile. Ba mai mult, spun că Primăria Capitalei ar trebui să construiască piste speciale de biciclete ci nu să le dea prioritate pe străzile Capitalei.

Amenzi pentru cei care nu respectă regulile

Proiectul mai prevede ca marcajul să fie aplicat direct pe asfalt cu o vopsea specială, motiv pentru care va fi făcută o licitație în acest sens, şi va avea avea ca semn distinct o bicicletă și o trotinetă, potrivit imaginilor de mai jos.

Mai mult, șoferii care nu respectă noua prevedere din Codul Rutier riscă să fie amendați cu 725 de lei și să rămână cu permisul suspendat timp de o lună de zile.

Lumea se plânge că trotinetiștii și bicicliștii totuși nu respectă regulile de circulație

Recent, o postare pe Facebook cu o galerie foto de imagini din București arată cum trotinetiștii și bicicliștii încalcă de asemenea regulile de circulație fără ca Brigada Rutieră să intervină.

„N-am să înțeleg niciodată de ce Poliția Română este atât de indulgentă cu acești inconștienți care nu țin cont de nicio regulă (fie rutieră, fie de bun simț). Aceste fotografii au fost făcute ieri și azi în 3 ore, în centrul Bucureștiului.

Majoritatea celor care circulă cu bicicleta, cu trotineta sau încalecă pe o roată, nu poartă cască de protecție, nici veste reflectorizante, nu coboară de pe mijlocul de transport când traversează, merg câte doi pe trotinete, ba chiar circulă pe contrasens. Iar poliția nu zice nimic, deși îi văd, după cum reiese din fotografii. Cât de greu este să aplici legea???”, spune un bucureștean pe Facebook alături de o serie de imagini care au devenit virale. Le puteți vedea mai jos.

„Un Pokemon din asta, acum câteva zile a dat peste mine, de-abia mi-am revenit ! Cică nu mă văzuse”, scrie cineva în comentarii, iar majoritatea răspunsurilor primite sunt de acest fel.

 

Cookies