ÎN BUCUREȘTI

Apare un nou regulament de parcare în București. Nicușor Dan pregătește o adevărată revoluție în trafic: Cercul vicios în care noi ne învârtim de ani de zile

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, pregătește o adevărată revoluție în traficul din București. Edilul spune că apare un nou regulament de parcare în București. Totuși, procesul pentru aprobarea acestuia încă se află în stadiul de discuții și primarul evită să dea prea multe detalii până în momentul în care va ajunge la un acord pentru votul din CGMB.

Se pregătește un nou regulament pentru parcare în București. În ultimele zile primarul Nicușor Dan a făcut un adevărat tur de forță prin televiziuni, dând interviuri în stânga și în dreapta. Ținând cont că mai are puțin și face deja un an la Primăria Capitalei, edilul a dat semne că a vrut să iasă în public înainte de împlinirea anului. Cea mai recentă dintre intervenții a fost joi seară la TVR, după ce zilele trecute fusese la B1 TV și Hotnews.

Apare un nou regulament de parcare în București

Nicuşor Dan a transmis joi seară, la TVR, că în Capitală ar urma să fie implementat un nou regulament de parcare, până la finalul anului. Mai mult, acesta promite că noile măsuri vor permite spaţii pentru banda unică. În același timp, edilul recunoaște totuși că propunerea sa nu o să fie iubită de unii oameni, însă pentru alții va fi o bucurie, mai ales că trotuarele ar urma să nu mai fie pline de mașini parcate.

Primarul general al Capitalei a mai spus că proiectul privind noul regulament de parcare urmează să fie prezentat până la finalul acestui an. Conform informațiilor, noile reguli vor asigura spaţii pentru banda unică și chiar pentru pistele de biciclete.

„Cercul vicios în care noi ne învârtim de ani de zile este că oamenii nu renunţă la maşină, pentru că transportul public nu merge. Nerenunţând la maşină, o parchează pe prima bandă, legal sau ilegal, în funcţie de caz, şi atunci nu ai loc să pui benzi pentru transportul public.

Acesta este cercul vicios în care ne învârtim de ani de zile. O să vedeţi foarte curând o propunere de regulament de parcare. Nu o să fie iubită de o parte din oameni, o să fie iubită de alta”, a explicat Nicuşor Dan, pentru TVR 1, în cadrul interviului.

Totuși, primarul general s-a abținut din a da mai multe detalii. Acesta spune că vrea să ofere informaţii despre acest proiect doar în momentul în care va fi prezentat. Pentru asta este nevoie să se ajungă la un acord în Consiliul General al Municipiului București. Din estimările oferite de Nicușor Dan acest lucru se va întâmpla în câteva luni, adică până la sfârşitul acestui an.

„O să ne permită să avem spaţii pentru banda unică şi pentru pistele de biciclete”, a mai spus Nicușor Dan.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button