Apare un nou patinoar olimpic în București, în curtea unui liceu. A fost lansată licitația de 9 milioane de euro

10 nov. 2021
1745 Afișari
Apare un nou patinoar olimpic în București, în curtea unui liceu. A fost lansată licitația de 9 milioane de euro
Apare un nou patinoar olimpic în București, în curtea unui liceu. A fost lansată licitația de 9 milioane de euro sursa foto: Patinoar închis Sfântul Gheorghe

Apare un nou patinoar olimpic în București, în curtea unui liceu important. Recent, a fost lansată licitația de 9 milioane de euro de către Primăria Sectorului 4 pentru construirea obiectivului sportiv în curtea liceului Traian Vuia din Capitală. Mai mult, după finalizarea construcției, acesta va avea statutul de club sportiv școlar.

Recent a fost lansată de către Primăria Sectorului 4 licitația pentru construirea unui patinoar olimpic chiar în curtea liceului Traian Vuia din București.

Un nou patinoar olimpic în București

Proiectul ce urmează să fie construit în curtea unității de învățământ din Șoseaua Vitan Bârzești 11 are o valoarea estimată de proiectare și execuție de vreo 44,5 milioane lei (aproximativ 9 milioane de euro), scrie hotnews.ro.

Conform planurilor, acest patinoar se va construi în locul unui corp cu risc seismic al liceului și va avea o suprafață de 1.836 mp (30 pe 60 m) și vreo 700 de locuri pentru spectatori, alături de vestiare și magazin. Inedit este faptul că noua construcție va fi practic convertirea corpului vechi al liceului într-un club sportiv școlar.

Primăria Sector 4 anunțase încă din 2020 o colaborare cu Federația Română de Hochei pe Gheață, pentru această construție. Astfel, banii vor veni de la administrația locală, dar după finalizarea lucrărilor patinoarul va fi dat gratuit federației.

Ce prevede proiectul

Potrivit informațiilor, valoarea estimată a contractului, atât proiectarea, cât și execuția, va fi de 44.505.469 lei și ar urma să fie gata în 18 luni, adică un an și jumătate. Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 7 decembrie 2021.

”Prezenta procedură vizează atribuirea unui contract de achiziție publică având ca obiect proiectarea, executarea și asistențatehnică din partea proiectantului pentru edificarea unui imobil cu funcțiune de club sportiv școlar ce se dorește a fi realizat sub forma unei construcții noi, realizată pe un amplasament pe care există deja un corp de clădire C2 ce aparține Liceului Traian Vuia.

În prezent, pe terenul studiat se pot indentifica o serie de corpuri noi în care își desfășoară activitatea Liceul Tehnologic de Metrologie “Traian Vuia” și Liceul Tehnologic Mircea Vulcănescu. Tot pe teren se regăsesc și două corpuri de clădire vechi C1 și C2 ce aparțin liceului tehnologic “Traian Vuia” și care în urma expertizării au fost încadrate în clasa I de risc seismic. Prezentul proiect tratează reconversia corpului C2 în club sportiv școlar ca răspuns la cererea tot mai mare, datorită necesităților de spații pentru educație fizică și sport”, se arată în documentația licitației.

O cădire veche trebuie demolată

Chiar dacă fosta clădire este veche și trebuie demolată, se vorbește totuși de o reconversie. În prezent este încadrată în clasa I de risc seismic și este un adevărat pericol. Terenul construcției are o suprafață de 27.230 mp și accesul principal se va realiza din Alea Metrologiei. De asemenea, există și o cale de acces secundară din Intrarea Vulturului.

Corpul care va fi demolat este de fapt o construcție cu regim de înălțime P+1E realizat în 1962. Proiectul a fost votat încă de anul trecut, pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de Consiliu Local din data de 14 octombrie, când primarul Daniel Băluță încă avea majoritate.

În București se mai dorește și reconstrucția patinoarului Flamaropol. Lucrările au început în martie 2017, dar contractul a fost reziliat de PMB în 2019. Acum, stadiul de finalizare este vreo 37% și se dorește terminarea lucrărilor alături de Minsterul Sportului.

Cookies