Apare un nou parc în București. Va avea aproximativ 5.000 de metri pătrați și se face lângă Institutul Fundeni, pe Aleea Romula

29 aug. 2024
36493 afișări
Apare un nou parc în București. Va avea aproximativ 5.000 de metri pătrați și se face lângă Institutul Fundeni, pe Aleea Romula
Apare un nou parc în București. Va avea aproximativ 5.000 de metri pătrați și se face lângă Institutul Fundeni, pe Aleea Romula. Sursa foto: Facebook / Primăria Sectorului 2

Apare un nou parc în Sectorul 2, la mică distanță de Institutul Fundeni. În ședința Consiliului Local S2 de ieri au fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai unui parc ce ar urma să fie amenajat pe Aleea Romula. Potrivit autorităților, este vorba despre un proiect de circa 16,5 milioane de lei, care presupune exproprierea unui teren de 5.000 metri pătrați.

Este în discuție amenajarea unui nou parc în București. Ieri în ședința Consiliului Local al Sectorului 2 au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru o grădină publică ce ar urma să fie realizată pe Aleea Romula, între numerele 22 și 34, conform G4Media.

Un nou parc apare în București. Va avea 5.000 de metri pătrați și va costa 16,5 milioane de lei

Parcul ce ar urma să fie construit este bazat pe un proiect cu valoarea totală de 16,5 milioane de lei, cu TVA inclus. Terenul dorit să fie expropriat de autorități are 5.000 de metri pătrați, iar în prezent aparține unui privat. În cazul în care va fi expropriat și se vor demara lucrările, atunci termenul de execuție a proiectului este de 12 luni.

Aici, ar urma să fie revitalizat spațiul și să fie transformat într-un spațiu verde activ, care să fie un punct de atracție în comunitate atât prin utilitatea sa, cât și prin estetică, potrivit autorităților. Aici se vor putea juca și copiii, la locurile de joacă, și totodată cetățenii dornici vor putea face sport, cu echipamentele de fitness urban.

Decizia autorităților de a amenaja un parc vine ca urmare a unei analize (prezentă și în documentația proiectului) care practic prezintă faptul că zona cuprinsă între Aleea Sucidava – Aleea Arubium – Aleea Porolissum – Aleea Sargetia – Aleea Tibiscum – Aleea Dinogetia – Aleea Romula – Aleea Capidava – Aleea Buridava – Aleea Cumidava – Aleea Argedava nu are destule parcuri, respectiv locuri de joacă pentru copii.

Acestei analize i se adaugă și cererile primite de la cetățeni, care s-au plâns de-a lungul timpului pe tema necesității apariției de locuri de joacă și de spații verzi.

Citește și

Cookies