ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Apare un nou parc în București! Unde va fi amplasat

Parcul "Elisabeta Rizea” îşi va redeschide porţile pentru public, joi, la eveniment urmând să participe şi primarul Clotilde Armand.

Parcul este situat pe bulevardul Poligrafiei, lângă Piaţa Presei Libere.

„De astăzi avem un nou parc în Sectorul 1, iar acesta poartă numele: Elisabeta Rizea – eroină a luptei anticomuniste din România, care a fost arestată şi torturată de regimul comunist şi condamnată la 12 ani de închisoare. Prea puţini cetăţeni ştiu cine a fost această adevărată eroină a naţiunii române. Iar noi am decis să îi onorăm memoria şi sacrificiul prin acest gest. Vom lansa curând şi un concurs pentru realizarea unui bust al Elisabetei Rizea pe care îl vom amplasa aici”, afirmă primarul Clotilde Armand, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 1.

Conform sursei citate, în condiţiile în care Bucureştiul se află în topul celor mai poluate oraşe din Europa, orice spaţiu verde este vital pentru sănătatea comunităţii. „De aceea, conducerea primăriei a decis ca acest spaţiu să fie redat circuitului public şi reamenajat”, se mai arată în comunicatul administraţiei locale.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button