Apare un nou parc în București! Decizia, pe ordinea de zi a şedinţei CGMB

28 ian. 2021
435 Afișari
Apare un nou parc în București! Decizia, pe ordinea de zi a şedinţei CGMB
,, Vrem sa facem mai mult decit spunem pentru parc"

Proiecte importante pentru Sectorul 6 vizând deschiderea unui nou parc în București, mai exact a parcului Politehnicii pentru public, dezvoltarea de proiecte comune cu Universitatea Politehnica Bucureşti (UPB) şi implementarea unor proiecte de regenerare urbană vor fi dezbătute în şedinţa CGMB de vineri, a declarat primarul Ciprian Ciucu.

Cele trei proiecte prevăd că împuternicirea expresă a Consiliului Local Sector 6 să hotărască privind: asocierea cu Universitatea Politehnica Bucureşti (UPB), în scopul acordării accesului nelimitat pentru public în incinta parcului UPB; cooperarea cu UPB pentru implementarea unor proiecte privind dezvoltarea de soluţii inovative şi educaţionale, precum şi proiecte cultural-ştiinţifice; iniţierea unui protocol de colaborare cu Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, Asociaţia Peisagiştilor din România – filiala Bucureşti şi Ordinul Arhitecţilor din România – Bucureşti, în scopul implementării unor proiecte de regenerare urbană.

Anunțul primarului Ciucu privind un nou parc în București

„În şedinţa Consiliului General de mâine (vineri) se vor vota trei proiecte de HCGMB, importante pentru Sectorul 6, astfel: 1. Proiectul care ne va permite să facem un protocol cu Universitatea Politehnică pentru a deschide parcul Politehnicii. Noi ne vom asuma curăţenia şi respectarea ordinii publice parcului, necesare după deschiderea parcului. 2. Un alt protocol tot cu Universitatea Politehnică pentru a dezvolta proiecte comune, Sectorul 6 urmând de beneficieze de expertiza acumulată de către Universitate şi în accesarea de fonduri, dar şi în implementarea unor soluţii de eficienţă energetică, mobilitate/trafic şi altele, discutate în prealabil cu conducerea Universităţii. (…) 3. Şi încă un protocol, foarte important, cu Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, Asociaţia Peisagiştilor din România – filiala Bucureşti şi Ordinul Arhitecţilor din România – Bucureşti, în scopul implementării unor proiecte de regenerare urbană”, a scris Ciprian Ciucu, joi, pe Facebook.

El a precizat că este vorba de proiecte de amenajări peisagistice, în special în cartierele cu locuire densă, proiecte pilot pe care ADP Sector 6 să le extindă în anii care urmează.

„Aştept susţinerea Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru proiectele Sectorului 6 şi am speranţa că luna viitoare vor pune pe ordinea de zi încă două proiecte pentru care le-am cerut să ne dea în administrare două terenuri aflate la distanţă unul de celălalt pe bulevardul Timişoara, (1) un teren pentru a demara procedurile pentru construirea unui spital de mici dimensiuni (sub 150 de paturi, axat pe pediatrie) şi (2) un teren pentru a amenaja un teren pentru depozitarea temporară a maşinilor abandonate pe care le vom ridica de pe spaţiul public”, a adăugat Ciprian Ciucu.

Cookies