Apare un nou parc în București. Asta dacă edilul Capitalei își va da acordul pentru cererea unui primar de sector

24 aug. 2021
644 Afișari
Apare un nou parc în București. Asta dacă edilul Capitalei își va da acordul pentru cererea unui primar de sector
Apare un nou parc în București. Asta dacă edilul Capitalei își va da acordul pentru cererea unui primar de sector

Apare un nou parc în București sau cel puțin acesta este planul Primăriei Sector 6 condusă de Ciprian Cicu. Acesta a făcut o solicitare către Primăria Capitalei pentru a intrat în posesia unui teren de pe Calea Plevnei ce ar urma să fie transformat într-o zonă verde pentru populație. Totuși, Nicușor Dan trebuie să își dea acceptul pentru ca acest lucru să se întâmple.

Un nou parc ar putea să apară în Sectorul 6. Consiliul Local al Sectorului 6 a făcut recent o solicitare către Consiliului General al Municipiului Bucureşti cu privire la transmiterea în administrare a unui teren de vreo de 22.280 mp, amplasat pe Calea Plevnei la numărul nr. 139 C, în zona pe care o vedeți și în imaginea de mai sus. Aici s-ar dori construirea unui parc, de la zero, pentru locuitorii sectorului.

Hotărârea, adoptată aproape în unanimitate

Marți a fost o ședință importantă în Consiliul Local al Sectorului 6 și o hotărâre în acest sens a fost adoptată în de consilierii locali aproape în unanimitate cu privire la un nou parc ce ar putea fi construit pe Plevnei. Astfel, măsura a fost adoptată cu 23 de voturi „pentru” şi doar o singură abţinere (deci nu un refuz).

Mai mult, Primăria condusă de Ciprian Ciucu mai spune că finanţarea investiţiei o să fie realizată din bugetul propriu al administraţiei locale sau, după caz, prin asociere.

Ce prevede raportul proiectului cu privire la parc

În raportul de specialitate se arată nevoia unui nou parc în Sectorul 6, mai ales că spațiile verzi nu sunt prea multe în această zonă. Realizatorii proiectului spun că trebuie identificate zonele degradate și nefuncționale, cum este terenul respectiv, pentru a fi realizate noi obiective urbane și moderne care să răspundă nevoilor actuale ale locuitorilor.

„Organizarea şi gestionarea aglomerărilor urbane trebuie să fie gândite şi planificate în perspectivă, pentru a putea contracara eficient influenţele negative ale dezvoltării socio-economice asupra mediului, prin raportarea permanentă la măsuri ecologice sustenabile, adaptate permanent dinamicii urbane. Acţiunile ce trebuie întreprinse presupun identificarea zonelor destructurate, degradate, nefuncţionale, în scopul valorificării potenţialului de care acestea dispun, pentru realizarea unor obiective urbane, moderne, care să răspundă nevoilor actuale ale comunităţii locale în plan economic, social şi cultural, care să faciliteze accesul populaţiei la activităţi recreative, culturale, sportive şi de agrement”, potrivit raportului de specialitate al proiectului.

Cookies