ÎN BUCUREȘTI

Apare un nou parc în București. Cum va arăta și unde va fi amenajat

Un nou parc în București. Acesta va fi amenajat în Sectorul 4 al Capitalei pe un teren viran din zona bulevardului Metalurgiei.

Primăria Sectorului 4 anunță un nou parc în București. În acest context, a fost deja iniţiată licitaţia publică pentru amenajarea acestuia. Municipalitatea vrea să transforme astfel un teren viran, devenit focar de infecţie, într-un parc ultra-modern.

Noul parc, ce va fi amenajat la intersecţia bulevardului Metalurgiei cu strada Drumul Dealul Bisericii, va purta numele lui Tudor Arghezi, deoarece scriitorul a trăit în Sectorul 4, pe strada Mărţişor. Denumirea a fost aleasă în urma unei consultări publice.

Suprafaţa totală a noului parc va fi de 27.627 metri pătraţi, din care peste 10.000 metri pătraţi vor fi spaţii verzi.

Un nou parc în București. Ce prevede proiectul

„Proiectul prevede crearea mai multor tipuri majore de zone tematice. Unele, destinate circulaţiei pietonale, incluzând pavilioane şi chioşcuri, iar altele, destinate sportului şi jocurilor în aer liber. Tot aici va fi amenajat un skate-park de 1.000 de metri pătraţi”, a anunţat Biroul de presă al Primăriei Sectorului 4.

În interiorul parcului va fi construit un centru multicultural.

„În cadrul aceluiaşi proiect, va fi construit şi un un Centru Multicultural (Teatru) şi o parcare supraetajată de P+1 plus terasă. Cu o suprafaţă desfăşurată de 2.500 mp, acesta va avea un design futurist. Noul teatru va avea o sală mare de spectacole, de aproximativ 180 de locuri, două săli pentru diferite activităţi artistice, de aproximativ 50 de locuri fiecare, o sală pentru conferinţe, integrată într-un centru de afaceri, precum şi o zonă de relaxare şi socializare, toate dispuse pe trei niveluri, parter şi două etaje”, au mai precizat reprezentanţii Primăriei Sectorului 4.

Valoarea investiţiei este de 37 milioane de lei

În noul teatru, locuitorii Sectorului 4 vor putea asista la spectacole, concerte expoziţii şi lansări de carte. Totodată, sălile de spectacol vor putea fi puse la dispoziţia grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din sector.

Valoarea investiţiei este de aproximativ 37 milioane de lei.

Termenul limită până la care agenţii economici pot să se înscrie la licitaţia publică este 25 mai.

Totodată, Parcul Lumea Copiilor din București se mărește în viitor, iar Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4, a anunțat un proiect măreț, îndemnând agenții economici să îl susțină.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button