Apare un nou cartier în București: Vidreni, lângă Berceni. Este, cum îi spune și numele, pentru vidrele din Delta Văcărești. Exclusivist, practic

30 aug. 2021
541 afișări
Apare un nou cartier în București: Vidreni, lângă Berceni. Este, cum îi spune și numele, pentru vidrele din Delta Văcărești. Exclusivist, practic
Apare un nou cartier în București: Vidreni, lângă Berceni. Este, cum îi spune și numele, pentru vidrele din Delta Văcărești. Exclusivist, practic. Sursa foto: Greelane

Bucureștenii sunt invitați să alerge pentru ca vidrele să aibă o nouă casă. Da, ați auzit bine, vidrele din Delta Văcărești au nevoie de o vizuină nouă și de apă curată, motiv pentru care Sun Plaza va organiza în luna septembrie evenimentul Sun Challenge, unde participanții vor strânge fonduri pentru a ajuta animăluțele din Parcul Natural Văcărești.

Îți place să alergi și iubești vidrele? Avem o veste extraordinară pentru tine atunci. Pe data de 26 septembrie va avea loc Sun Challenge, un concurs de alergat organizat de Sun Plaza care se va desfășura în Parcul Natural Văcărești. Pe lângă avantajele pentru sănătate, participanții vor dona bani pentru programul „Prima casă pentru vidre”, pentru a contribui la îngrijirea corespunzătoare a vidrelor din Delta Văcărești.

Vidrele din Delta Văcărești se vor bucura de condiții mai bune în urma concursului

Potrivit comunicatului de presă remis de complexul comercial din preajma Deltei, aceasta este cea de-a treia ediție a concursului Sun Challenge, și este singura competiție de alergare prin Parcul Național Văcărești. Participanții se pot înscrie la una dintre cele trei distanțe puse la dispoziție de organizatori – 5 km, 10 km sau 21 de km.

Indiferent de distanța aleasă, alergătorii se vor aventura prin interiorul parcului, pe potecile înguste, printre sălcii, stuf și arbori bătrâni și vor putea admira lacurile, vidrele, țestoasele și un număr bogat de păsări – peste 170 de specii.

Banii obținuți în urma înscrierilor vor fi direcționați de organizatori către Asociația Parcul Natural Văcărești pentru programe de conservare a vidrelor. Astfel, se va construi o vizuină pentru vidrele din parc și se vor monta camere video pentru monitorizarea lor.

Mai mult, rangerii din parc vor igieniza zona, deoarece vidrele iubesc apa curată, vor construi o plută din peturile găsite în parc, pentru a atrage atenția asupra poluării cu plastic a apelor, și vor monta panouri pentru identificarea zonelor de habitat și protecție („Șșș, te apropii de casa vidrelor!”).

Vidrele din Văcărești se mută în casă nouă. Lucruri esențiale despre aceste mamifere

Este bine de știut faptul că vidrele sunt o specie prioritară la noi în țară, ce necesită un regim special de protecție.

Vidra este un mamifer nocturn cu o blană foarte deasă, corp alungit și coadă lungă și rotundă. Poate ajunge până la 15 kg greutate, iar ca lungime măsoară până spre un metru fără să-i calculăm coada, care are aproximativ 30 de cm. Se hrănește cu pește, dar în lipsa acestuia se mulțumește și cu raci, broaște, păsări, rozătoare, șerpi, șopârle, melci, scoici, crabi, insecte sau chiar plante.

Cât costă participarea la Sun Challenge

Până pe 31 august participanții vor plăti un tarif special – 80 de lei pentru probele de 5 și 10 km și 90 de lei pentru proba de 21 de km. De la 1 septembrie însă, contribuțiile cresc la 100 de lei pentru probele de 5 și 10 km, respectiv 120 de lei pentru proba de 21 de km.

Înscrierile se fac online, pe site-ul competiției: https://www.sun-plaza.ro/sun-challenge-2021/.

Cookies