Apare o nouă zonă de promenadă și agrement în S6. Consiliul Local și-a dat acordul pentru achiziția mai multor terenuri

18 nov. 2021
14930 Afișari
Apare o nouă zonă de promenadă și agrement în S6. Consiliul Local și-a dat acordul pentru achiziția mai multor terenuri
Apare o nouă zonă de promenadă și agrement în S6. Consiliul Local și-a dat acordul pentru achiziția mai multor terenuri

Apare o nouă zonă de promenadă și agrement în Sectorul 6, cel puțin asta prevede un proiect aprobat joi de Consiliul Local. Consilierii și-au dat acordul pentru achiziția mai multor terenuri din jurul străzii Liniei. Ce va fi amenajat aici.

Vești bune pentru bucureștenii din S6. Consiliul Local a adoptat, în cursul şedinţei de joi seară, o hotărâre cu privire la achiziţionarea unor terenuri limitrofe străzii Liniei. Acestea vor fi folosite ulterior pentru amenajarea unor zone pietonale de promenadă şi de agrement, anunță Primăria într-o informare.

O nouă zonă de promenadă și agrement în S6

Zona Sectorului 6 va avea parte de o nouă zonă de agerment și promenadă. Primăria condusă de Ciprian Ciucu a votat proiect joi, urmând ca în viitorul apropiat să înceapă o serie de lucrări importante de investiții pentru valorificarea potențialului zonei.

„Se solicită Consiliului General al Municipiului Bucureşti să împuternicească Consiliul Local al Sectorului 6 să achiziţioneze/exproprieze, pentru şi în numele Municipiului Bucureşti, terenurile limitrofe străzii Liniei”, arată hotărârea aprobată joi.

Noul proiect aprobat azi prevede achiziţia sau exproprierea terenurilor limitrofe străzii Liniei în vederea demarării unui proiect amplu proiect de investiţii care urmăreşte „să valorifice potenţialul zonei, prin extinderea şi modernizarea străzii Liniei, refacerea sistemului rutier, precum şi prin amenajarea unor zone pietonale de promenadă şi de agrement, în beneficiul locuitorilor Sectorului 6 şi nu numai”, arată proiectul din S6.

Încă nu se știe dacă terenurile vor fi achiziționate sau expropriate

Inedit este faptul că această solicitare vizează ambele variante, atât achiziţionarea, cât și exproprierea terenurilor limitrofe străzii Liniei. În acest mod, spun inițiatorii proiectului, se păstrează posibilitatea de a se opta pentru varianta care se va dovedi cea mai avantajoasă din punct de vedere financiar.

În vederea stabiliriii ofertei mai avantajoasă din punct de vedere financiar, Primăria S6 spune că se vor face demersuri concrete în ambele direcţii, respectiv contractarea de servicii juridice pentru stabilirea valorii de piaţă a imobilului expropriat, cât şi solicitarea oficială a unei oferte de vânzare din partea persoanei care deţine terenul respectiv.

De asemenea, Consiliul Local Sector 6 a mai adoptat, în şedinţa de joi, o serie de proiecte de hotărâre cu privire la reabilitarea sistemului rutier a trei artere: Drumul Roţii, străzile Viscolului şi Drumul Osiei.

Mai jos puteți vedea întreaga ședință de joi, care a durat puțin peste 20 de minute.

Cookies