Apare o nouă taxă specială de salubrizare într-un sector din București. Cine va fi obligat să dea 24,28 lei de persoană fizică pe lună

12 apr. 2021
1312 Afișari
Apare o nouă taxă specială de salubrizare într-un sector din București. Cine va fi obligat să dea 24,28 lei de persoană fizică pe lună

Apare o nouă taxă specială de salubrizare în sectorul 4 din București. Atât persoanele fizice, cât și cele juridice, obligate să le achite. Consiliul Local Sector 4 a adoptat, luni, o taxă specială de salubrizare pentru cei fără contracte individuale de prestări de servicii în domeniu.

„Se instituie taxa specială de salubrizare pentru utilizatorii persoane fizice, persoane fizice autorizate, persoane fizice asimilate acestora şi persoane juridice fără contracte individuale de prestări servicii de salubrizare din Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti aferentă serviciilor de salubrizare prestate pentru colectarea şi gestionarea deşeurilor municipale”, prevede hotărârea adoptată.

Cât va fi taxa pentru persoanele fizice

Cuantumul taxei speciale de salubritate este de 24,28 lei/persoană fizică/lună, respectiv de 85,18 lei/lună pentru persoane fizice autorizate, persoane fizice asimilate acestora şi persoane juridice.

Potrivit hotărârii, se decontează lunar din bugetul local către operatorul de salubrizare contravaloarea prestaţiei efectuate la utilizatorii fără contract individual de prestări servicii în acest domeniu.

Regulamentul privind aplicarea taxei speciale de salubrizare prevede că operatorul de servicii de salubrizare îi va identifica pe cei fără contract şi îi va notifica să încheie contract în termen de zece zile, în caz contrar urmând să fie luaţi în evidenţă pentru plata taxei speciale.

Potrivit referatului de aprobare, la nivelul Sectorului 4 derularea serviciilor de salubrizare este asigurată de Rosal Grup SA. Prin hotărârea Consiliului Local 137/14 octombrie 2020 a fost aprobată implementarea instrumentului economic „plăteşte cât arunci”, iar contravaloarea serviciilor de salubrizare pentru colectarea deşeurilor municipale este suportată pe bază de contract individual şi decontată în mod direct de către toţi utilizatorii serviciului de salubrizare, persoane fizice şi juridice, pe bază de tarife individuale şi în funcţie de consumul real.

Cookies