Apare o nouă stație de metrou în București. A fost semnat parteneriatul pentru dezvoltarea Magistralei 2 de metrou

01 nov. 2021
848 afișări
Apare o nouă stație de metrou în București. A fost semnat parteneriatul pentru dezvoltarea Magistralei 2 de metrou
Apare o nouă stație de metrou în București. A fost semnat parteneriatul pentru dezvoltarea Magistralei 2 de metrou

Apare o nouă stație de metrou în București, aceasta este deja în lucru în acest moment. Luni a fost semnat parteneriatul pentru dezvoltarea Magistralei 2 de metrou între Ministerul Transporturilor, Metrorex, Consiliul Județean ILfov, Primăria Sector 4 și CFR. Este vorba de prelungirea magistralei M2, în Berceni, până la Centura Capitalei.

Vești bune pentru bucureștenii din partea de sud a Capitalei, după ce azi a fost semnat un protocol de cooperare pentru apariția unei noi stații de metrou pe Magistrala 2. Practic, este vorba de stația Tudor Arghezi, ce va fi construită după linia de centură, în Berceni.

Apare o nouă stație de metrou în București

Protocolul va asigura extinderea Magistralei 2, după Linia de centură, anunță Metrorex într-o informare. Compania promite că mobilitatea bucureștenilor din această zonă va crește serios.

„Astăzi, 01.11.2021, a fost semnat Protocolul de Cooperare și Colaborare dintre Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Metrorex, Județul Ilfov – Consiliul Județean, Sectorul 4 al Municipiului București și Compania Națională de Căi Ferate “C.F.R.” S.A..

Protocolul va asigura extinderea Magistralei 2, după Linia de centură, în continuarea noii stații de metrou, Tudor Arghezi. Condițiile de transport vor fi îmbunătățite, iar mobilitatea locuitorilor din zona de sud – est a Capitalei va crește considerabil”, a anunțat Metrorex într-o informare.

Linia a fost deja finalizată, mai trebuie construită și stația

În octombrie, Metrorex a transmis că linia ce va lega noua stație de metrou Tudor Arghezi de restul Magistralei 2 a fost deja finalizată. Magistrala M2 va fi prelungită cu aproximativ 1,6 kilometri.

După ce linia a fost realizată, mai trebuie terminată și stația de metrou. Totuși, aceasta are un termen de doi ani atât pentru pentru proiectare, cât și pentru execuție.

Lucrările au început încă din ianuarie 2021, după ce Ministerul Transporturilor a dat cale liberă pentru noua stație de metrou.

Conform informațiilor din proiect, Stația Tudor Arghezi va avea o suprafață desfășurată de 15.100 mp, și va fi supraterană, adică la suprafață. De asemenea, construcția va avea subsol, parter și două etaje. Alături de aceasta vor fi șase zone pietonale, dintre care două pe partea opusă a șoselei Berceni.

Legătura dintre aceste zone va fi realizată prin intermediului unui pasaj pietonal subteran. În apropierea stației Tudor Arghezi se va construi și o parcare de tip park&ride dedicată oamenilor care vor să își parcheze automobilele la margine de oraș pentru a ajunge în centrul sau nordul Capitalei cu ajutorul metroului sau altor mijloace de transport în comun.

Valoarea totală a acestui proiect este estimată la 214,89 lei milioane de lei din care 179,97 milioane de lei vor fi finanțați prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Din suma finanțată, 85% sau 152,98 milioane de lei mai exact, este asigurată din Fondul de Coeziune, în timp ce 15% în valoare de 26,99 milioane de lei va fi finanțată din bugetul AM POIM.

Cookies