ARHIVA B365

Apare o nouă „poliție”: cum îi recunoști pe agenții dotați cu pistol și aparat de electroșocuri

Pentru a ajunge aici însă, funcţionarii vor trebui să treacă probele unui examen, ce va presupune inclusiv un test de integritate. Inspectorii Antifraudă vor fi dotaţi cu „pistol, muniţie de război, spray paralizant, electroşocuri”, scrie Gândul.

Deocamdată, noua instituţie are doar şef, nu şi angajaţi, care vor fi angajaţi în urma unui concurs. Premierul Ponta l-a numit recent pe şeful Direcţiei Antifraudă – în persoana lui Romeo- Florin Nicolae – cu rang de subsecretar de stat, şi care este şi vicepreşedinte ANAF.

Totodată, Executivul a stabilit la finele lunii iulie oraşele unde vor funcţiona sediile celor opt structuri regionale antifraudă. Ele coincid cu fiefurile unora dintre cei mai importanţi baroni din USL – Mazăre, Dragnea, Iohannis, Ruşanu. De remarcat că pentru Oltenia, „capitala” antifraudă va funcţiona la Târgu Jiu, unde premierul Ponta a câştigat mandatul de parlamentar.

Ce este Direcţia Antifraudă

Ceea ce primul-ministru doreşte să devină un „DNA al Fiscului” va funcţiona în cadrul ANAF şi va avea atribuţii de prevenire, descoperire şi combatere a actelor şi faptelor de evaziune fiscală şi fraudă fiscală şi vamală.

Angajaţii noii structuri vor avea uniforme speciale

Angajaţii vor purta veste de protecţie fluorescent-reflectorizante, pe fond de culoare roşie, pe care scrie ANAF ANTIFRAUDĂ. Autovehiculele noii instituţii vor avea şi ele însemne distinctive.

Direcţia generală antifraudă fiscală va dispune de 490 de autoturisme operative pentru acţiunile de prevenire şi combatere a faptelor de evaziune fiscală, fraudă fiscală şi vamală. Maşinile vor avea mijloace de semnalizare luminoasă şi sonoră. Consumul maxim de carburant pentru aceste autovehicule este de 500 de litri pe lună.

VEDEȚI CUM VOR ARĂTA UNIFORMELE, LEGITIMAȚIILE ȘI MAȘINILE ANAF ANTI-FRAUDĂ, ÎN GALERIA FOTO


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button