BAZAR

Apărătorii maidanezilor instigă la boicotarea produselor româneşti

Comisia de Administraţie a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil modificarea “legii Marinescu” săptămâna aceasta, ceea ce presupune încredinţarea deciziei de eutanasiere a câinilor către consiliile locale. Luni, Camera Deputaţilor va decide dacă acest proiect este adoptat. În aceeaşi zi, luni, la ora 15:00, în Parcul Izvor, ONG-urile cheamă la Mitingul Ultimei Șanse pentru câinii vagabonzi. În plus, iubitorii animalelor ameninţă cu acţiuni la Curtea Constituţională, plângeri la Parlamentul European, dar şi chemarea la un boicot internaţional al produselor româneşti, în special al celor turistice promovate de ministrul Elena Udrea.

Cei care doresc să sprijine cauza iubitorilor de animale pot semna petiţia aflată la adresa: http://www.fnpa.ro/petitie/

Iubitorii de animale atrag atenţia, într-un comunicat, asupra faptului că „toate propunerile/solutiile societatii civile au fost respinse în timp ce amendamentele Prefectului Capitalei (la redactarea carora a contribuit un hingher cercetat penal) au fost adoptate in bloc, cu o singura modificare: Consiliile Locale vor alege intre eutanasiere si sterilizare (fara returnare!)”.

Reprezentanţii ONG-urilor atrag atenţia că „Majoritatea amendamentelor VALIDATE de Comisie depăşesc cadrul de reglementare al Legii, sunt aberante, abuzive, neconstituţionale (se introduce posibilitatea eutanasierii în masă, se exclude controlul societăţii civile asupra activităţii serviciilor de hingherit; se îngreuneaza/împiedica adoptiile; se ia dreptul ONG-urilor de a concesiona activitatea de gestionare a cainilor fara stapan etc)”. Ei mai acuză conducerea Comisiei, în speţă pe Sulfina Barbu, că „a nesocotit cererile noastre repetate ca acest proiect sa se discute in mod transparent (sa fie introdus pe “ordinea de zi” a sedintei Comisiei, iar “ordinea de zi” sa fie publicata pe site-ul Camerei Deputatilor cu cel putin trei zile inainte de desfasurarea sedintei respective) si l-a “strecurat” in mod premeditat pe lista suplimentara, in timpul sedintei (actiune a carei premeditare este tradata de faptul ca Prefectul Capitalei a fost invitat special pentru a se asigura ca se discuta despre P912)”.

Iubitorii de animale anunţă, în consecinţă, că vor ataca la Curtea Constituţională Legea referitoare la câinii fără stăpân, dacă ea va trece de votul din Camera Deputaţilor, prevăzut luni. De asemeni, ei vor depune la Parlamentul European (impreuna cu Organizatii de Protectie a Animalelor din strainatate) o solicitare de avertizare a Parlamentului Romaniei pentru practici nedemocratice. În plus, vor analiza posibilitatea de a depune plangere penala impotriva Presedintei Comisiei pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic, d-na Barbu Sulfina, pentru comiterea infractiunii de “abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi” (in cf cu art. 247) C.P.

Nu în ultimul rând, vor transmite către „ONG-urile si catre iubitorii de animale din strainatate a indemnului de a boicota Romania si produsele romanesti, in special produsele turistice promovate de Ministrul Elena Udrea.”

Reprezentanţii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) spun însă că nici de acum încolo nu vor eutanasia decât animalele bolnave. Câinii sănătoşi vor fi în continuare ridicaţi de pe stradă şi sterilizaţi.

Citeşte şi Cum răspund edilii, după o lună, unei reclamaţii privind câinii agresivi: Îi vom fotografia


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button