ARHIVA B365

Aparatele de aer condiţionat şi antenele ar putea dispărea de pe faţadele clădirilor din Capitală

Primăria Capitalei vrea să interzică montarea aparatelor de aer condiţionat şi a antenelor prin satelit, pe faţadele imobilelor, să îngroape toate cablurile pentru electricitate şi comunicaţii şi să rezolve problema culorilor în care sunt zugrăvite clădirile. Proiectul, pus în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Bucureşti, arată că faţadele vor putea fi vopsite în culori predominant deschise precum alb, galben, gri, bej. Însă cromatica folosită va trebui aprobată de către arhitectul şef al Capitalei prin avizul tehnic sau prin autorizaţia de construcţie, scrie gândul.info.

Regulamentul de intervenţie cu privire la reabilitatea clădirilor prevede ca nuanţele puternice să fie folosite ca excepţie şi complementar pe suprafeţe reduse, pe elemente volumetrice distincte ale faţadei, dar tot cu acordul Municipalităţi. De asemenea, proiectul prevede ca şi culorile tâmplăriei să fie ca cele orginale sau să fie alese în concordanţă cu cromatica faţadelor.

Potrivit aceluiaşi proiect, proprietarii de „clădiri aflate în degradare, care pun în pericol sănătatea, viaţa, integritatea fizică şi siguranţa populaţiei” sunt obligaţi ca din proprie iniţiativă să treacă la realibilitarea clădirilor. Însă, clădirile încadrate în clasa I de risc seismic, clădirile reabilitate termic sau în curs de reabilitare la data intrării în vigoare a regulamentului, dar şi clădirile în curs de clasare ca monumente istorice nu vor intra sub incidenţa noilor reguli.

Pentru acest an, Municipalitatea a identificat mai multe clădiri, situate pe Bd. Lascăr Catargiu, Calea Victoriei, Bd.Carol- Pache Protopoescu, Bd. Ghe Magheru- Bd. N. Bălcescu, Bd. I.C.Brătianu, Bd Regina Elisabeta – Bd. M Kogălniceanu, ale căror fronturi ar trebui refăcute.

Zonele declarate protejate vor fi reabilitate conform cu specificul zonei, iar culorile folosite vor fi cele cele iniţiale în cazul faţadelor- stabilite în proiectul iniţial. Cei care nu respectă folosirea culorilor riscă amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button