Aparate pentru semnături electronice, instalate în Camera Deputaților FOTO

de:
05 oct. 2015
1 Afișari
Aparate pentru semnături electronice, instalate în Camera Deputaților FOTO

Deputatii au semnat electronic prezenta la sedinta de plen luni, in premiera, la cele patru aparate instalate pe hol, cu ajutorul unui sistem cu monitoare pentru care este necesara introducerea cartelei de vot.

Deputatii au fost indrumati de personalul tehnic si urmeaza sa fie aduse mai multe sisteme de acest tip, potrivit Hotnews.ro.

Deputatul PNL Cezar Preda a apreciat, dupa ce si-a semnat electronic prezenta, ca sistemul este simplu de accesat, adaugand ca, in acest fel, parlamentarii vor arata cetatenilor ca vin la Parlament.

„Daca am ajuns la sistemul acesta, inseamna ca trebuie sa aratam cetatenilor ca venim la treaba. Poate ca evidenta aceea primara, cu semnatura, nu arata ca numarul semnaturilor din Camera este egal cu numarul parlamentarilor din sala. Cred ca lucrurile acestea vor fi evitate, mi se pare simplu de accesat, eu cred ca e de bine”, a adaugat Preda.

Deputatul PSD Liviu Dragnea si-a inregistrat si el prezenta electronic, alaturi de Daniel Constantin, deputat ALDE, la intrarea in salal de sedinte, in schimb, premierul Victor Ponta a spus ca va semna la iesirea din sala pentru „a nu sta la coada”.

Pana in prezent, deputatii isi inregistrau prezenta semnand pe hartie liste de prezenta, unii dintre ei semnand si pentru alti colegi, noteaza Mediafax.

Cookies