Aparate dedicate copiilor cu dizabilități, în parcurile din Sectorul 3. Primele vor fi montate în parcurile Titanii și Pantelimon

27 sept. 2022
162 Afișari
Aparate dedicate copiilor cu dizabilități, în parcurile din Sectorul 3. Primele vor fi montate în parcurile Titanii și Pantelimon
Aparate dedicate copiilor cu dizabilități, în parcurile din Sectorul 3. Primele vor fi montate în parcurile Titanii și Pantelimon / Sursă foto: Primăria Sectorului 3

Primăria Sectorului 3 a anunțat printr-un comunicat de presă că urmează să demareze un proiect pilot ce face referire la amplasarea unor aparate e joacă dedicate copiilor cu dizabilități.

Aparate dedicate copiilor cu dizabilități, în parcurile din Sectorul 3

Primăria Sectorului 3 că anunțat că în parcurile pe care le administrează vor fi montate echipamente speciale pentru copii cu dizabilități. Astfel, cei mici se vor putea juca și bucura de activități de recreere. Proiectul este unul pilot la acest moment.

În prima fază echipamentele destinate copiilor cu dizabilități vor fi montate de către administrația publică în parcul Titanii și parcul Pantelimon.

Ulterior, daca rezultatele sunt pozitive, aparatele vor fi instalate în toate parcurile din Sectorul 3. Primăria Sectorului 3 este prima administrație publică din Capitală ce desfășoară un asemenea proiect.

Peste 1.000 de copii cu dizabilități în Sectorul 3

După cum arată datele avute de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3 există circa 1.200 de copii ce au dizabilități. Aceștia urmează să fie principalii beneficiari ai acestui proiect desfășurat de administrație.

Persoanele cu dizabilități întâmpină dificultăți când vine vorba de participarea la activități sportive sau de recreere. Cu toate astea, acest tip de activități prezintă beneficii complexe, în trei arii diferite. Iată care sunt acestea:

  • Creșterea șansele la o viață sănătoasă,
  • Ajută la dezvoltarea personală, precum beneficii cognitive de tipul creșterii stimei de sine,
  • Stimularea integrării în societate,

Acestea date sunt consemnate și în referatul de aprobare a proiectului de hotărâre.

Cookies