FIT CITY

Aparat de radiologie de 200.000 Euro, cumpărat în 2014 de Spitalul Universitar, stă nefolosit

Aparartul a fost cumpărat în 2014, de Secția de Radiologie a Spitalului Universitar din București, la indicaţiile dr. Gheorghe Iana, intrat între timp în concediu fără plată, după ce conducerea unității medicale l-a destituit, scrie Cancan.ro.

La acea dată, Spitalul a încheiat un contract cu firma „Alpha Medical SRL”, contract ce poartă numărul 53048/noiembrie 2014. În schimbul aparatului respectiv, un siremobil pentru angiografie intraoperatorie, unitatea medicală a plătit aproximativ 200.000 de euro, doar că investiția a însemnat bani risipiți. Aparatul n-a funcționat nicio zi din 2014 încoace și nu funcționează nici azi.

Actuala conducere a Spitalului Universitar din București a descoperit aparatul sigilat și, la distanță de patru ani, încearcă să obțină autorizații de funcționare.”După ce a fost descoperit într-o cutie depozitată într-o magazie a Spitalului, (fără că șeful secției de radiologie să facă toate demersurile necesare pentru a-l pune în funcțiune conform fișei postului, dar și contractului de administrare), s-au început toate demersurile pentru a obține autorizația CNCAN întrucât are un regim special de folosire și până la obținerea acesteia nu poate fi utilizat, iar o astfel se autorizație se obține într-un timp de minim 6 luni, motiv pentru care nici astăzi nu este funcțional, deși a fost plătit cu o sumă considerabilă încă din luna noiembrie 2014″, au declarat sursele citate de Cancan.ro.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button