Apar noi informații privind moartea suspectă a directoarea firmei pirotehnice de la Colectiv, Daniela Nițu. Ce au descoperit legiștii la autopsie

18 aug. 2021
1302 afișări
Apar noi informații privind moartea suspectă a directoarea firmei pirotehnice de la Colectiv, Daniela Nițu. Ce au descoperit legiștii la autopsie

Au început să apară noi informații privind moartea suspectă a Danielei Nițu, directoarea firmei pirotehnice de la Colectiv, care era considerată una dintre principalii vinovați ai tragediei din clubul morții care a dus la moartea a 64 de persoane. Ce au descoperit legiștii la autopsie după ce procurorii au deschis dosar de moarte suspectă. Femeia a fost descoperită luni, după ce familia a anunțat poliția în momentul în care aceasta nu mai răspundea la telefon de câteva zile.

Avem parte de o adevărată răsturnare de situaţie în cazul decesului directoarei firmei pirotehnice de la Colectiv, Daniela Nițu, care fusese condamnată în prima instanță la aproape 13 ani de închisoare în dosarul tragediei. Totuși, în urma autopsiei trupului neînsuflețit a reieșit că ar fi fost vorba de o moarte naturală, cu toate că femeia avea doar 44 de ani.

Autopsia Danilei Nițu a fost efectuată marți

Legiștii au efectuat marți autopsia Danielei Niţu. Aceasta a fost găsită, luni, moartă în casă, după ce nu mai răspundea la telefon de mai multe zile.

Femeia a fost găsită moartă în casa în apartamentul său din Sectorul 5. Autoritățile au descoperit că ea era moartă de mai bine de 24 de ore, iar la prima vedere nu avea traume pe corp. Totuși, serviciul de omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei a deschis dosar de moarte suspectă.

Ce au descoperit legiștii la autopsie

Potrivit unor surse din anchetă, autopsia nu a scos la iveală informații despre o moarte violentă. În continuare se așteaptă analizele de laborator, care vor mai dura ceva. Totuși, primele indicii arată că ar fi vorba de un deces din cauze naturale, pe fondul unor afecțiuni anterioare, cu toate că Daniela Nițu avea doar 44 de ani.

În cursul zilei de marți, rudele femeii au mers la INML pentru a ridica rezultatul autopsiei. Legiștii au descoperit că Daniela Nițu a murit în somn, în urmă cu trei zile, după un stop cardio-respirator.

Anunțul poliției după descoperirea lui Daniela Nițu moartă în casă

„În data de 16..08.2021, prin apel 112, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată cu privire la faptul că într-un apartament din sectorul 5 a fost găsită decedată o femeie de 44 de ani. Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Biroul Morți Supecte și Ucideri din Culpă din cadrul Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul. Trupul neînsuflețit a fost ridicat și transportat la INML în vederea efectuării necropsiei”, a transmis Poliţia într-un comunicat.

Cine a fost Daniela Nițu

Daniela Nițu a fost soţia acţionarului principal de la firma de pirotehnie care a organizat focul de artificii de la clubul Colectiv. Ea însăşi era acţionar. Femeia a fost reţinută în 2019, fiind acuzată de favorizarea infractorului şi a primit cea mai mare pedeapsă, de aproape 13 ani de închisoare.

Conducerea companiei care a organizat focul de artificii la clubul Colectiv, SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, era bănuită că au distrus probe ce i-ar putea face complici la tragedie din club. Cei doi soţi au negat însă orice legătură cu clubul Colectiv.

Tragedia de la Colectiv, una dintre cele mai sângeroase din ultimii zeci de ani în România

În seara de vineri, 30 octombrie 2015, 65 de tineri au murit – 27 în noaptea tragediei şi 38 ulterior, în spitalele din Bucureşti şi din străinătate. Alţi aproape 200 au fost răniţi în incendiul de la Colectiv. În acea noapte a avut loc concertul trupei Goodbye to Gravity, atunci când a izbucnit incendiul de la niște artificii care au dat foc la materialul ce izola fonic clubul respectiv.

Cookies