Apar noi detalii după accidentul aviatic de lângă București. Era pilotat de un om de afaceri, iar aterizarea a fost mult mai violentă decât pare | VIDEO

10 aug. 2021
1398 afișări
Apar noi detalii după accidentul aviatic de lângă București. Era pilotat de un om de afaceri, iar aterizarea a fost mult mai violentă decât pare | VIDEO
Apar noi detalii după accidentul aviatic de lângă București. Era pilotat de un om de afaceri, iar aterizarea a fost mult mai violentă decât pare VIDEO sursa foto: ISU București

Apar noi detalii după accidentul aviatic de lângă București, care a avut loc marți după amiază în Chitila. Este vorba de o aeronavă ușoară, folosită în special pentru instrucția piloților. Mai mult, la manșa aeronavei se afla un om de afaceri, iar avionul avea în dotare o parașută care nu s-a declanșat. Experții mai spun că aterizarea a fost mai violentă decât se credea inițial.

Încă nu se cunosc toate circumstanțele din accidentul aviatic de marți, când un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit pe un câmp în Chitila, însă apar noi informații despre victime și o serie de explicații ale experților despre ce s-a întâmplat de fapt acolo. Se pare că aterizarea a fost mult mai violentă decât se credea inițial și aeronava s-a rostogolit de mai multe ori.

Pasagerii au trăit și au fost duși răniți la spital, însă conștienți

În aeronavă se aflau doi bărbați de 38 și 72 de ani, dintre care unul era Nicolae Cincă, un om de afaceri din România. Este cunoscut faptul că acesta este pasionat de avioane ușoare, fiind de asemenea pilot. Mai mult, se pare că nu este la primul accident aviatic, după ce a mai trecut prin unul acum șapte ani, în 2014, aproape identic, transmite televiziunea Digi 24.

Cu toate că aparatul de zbor deținut de bărbatul de 72 de ani este distrus, cei doi pasageri au supraviețuit. Mai mult, el ar fi trebuit să aibă o parașută, fiind vorba de o dotare standard, dar aceasta nu s-a deschis, după ce aeronava a pierdut din senin altitudine. În prezent este deschisă o anchetă pentru a stabili cauza care a provocat accidentul.

Omul de afaceri a dat dovadă de experiență și profesionalism în accidentul de marți

Pasiunea și experiența în astfel de situații și-au spus cuvântul, după ce oamenii ajunși primii la fața locului spune că Nicole Cincă a avut o îndemânare și a dat dovadă de profesionalism, după ce și-a salvat atât propria viață, cât și cea a pasagerului, un bărbat de 38 de ani. În prezent amândoi sunt internați la Spitalul Floreasca din Capitală, dar erau conștienți după incident.

Pilotul a mai avut un accident asemănător în 2014, atunci când Cincă, alături de ginerele său, s-au prăbușit într-un mod asemănător în Giurgiu, dar au scăpat fără nicio zgârietură. Din păcate în prezent aterizarea forțată a fost mai violentă. Un martor aflat în apropierea loculuiaterizării spune că aeronava a pierdut din înălțime și a aterizat forțat. Mai mult, impactul ar fi fost atât de puternic încât s-a rostogolit și s-a înfipt în pământ cu roțile în sus.

Experții mai spune că acest model avea în dotarea standard o parașută balistică, însă aceasta nu pare că s-a declanșat.

Avionul Alpha Trainer, o aeronavă relativ ieftină pentru instruirea celor ce vor să devină piloți

De asemenea, s-a mai aflat că avionul este un model Pipistrel Alpha Trainer, construit in 2014, cu două locuri, realizat de firma slovenă Pipistrel și fabricat în Italia, care are montată și o parașută balistică tocmai pentru a evita astfel de incidente, mai ales că este vorba de o aeronavă ușoară și de mici dimensiuni.

Avionul este dotat cu un motor de 80 de cai putere, evaluat la 9,5 litri și are un rezervor de 50 de litri cu un preț cuprins între 65.000 de euro și 86.800 de euro, scrie hotnews.ro. Aparatul de zbor poate avea o greutate maximă de 550 de kilograme și o viteză maximă de 220 km/h.

Ce spun experții despre accidentul aviatic

Dan Andrei, un expert în aviație din România, a explicat la Aleph News cum s-a întâmplat de fapt accidentul aviaticc din Chitila. Se pare că pilotul a prins un dâmb atunci când a încercat să aterizeze forțat pe câmp.

„Temperaturile acestea de 30 de grade Celsius sunt acceptabile pentru zbor. Odată ce avionul este în zbor, pe măsură ce urcă, temperatura se răcește.

Avionul este un Ultralight, model Alpha și este un avionaș, unul sigur, doar că orice avion, indiferent cât este de sigur, pretinde să i se respecte performanțele și limitările.

Pilotul a încercat o aterizare și a ieșit într-o zonă care nu era netedetă, pentru că avionul s-a dat peste cap. Se vede că fuzelajul este rupt, este îndoit la 90 de grade, ceea ce înseamnă că au fost niște eforturi, iar avionul este poziționat cu roțile în sus. Caz care se întâmplă când, în procesul aterizării, avionul ia un dâmb sau o groapă, iar avionul se dă peste cap după aterizare. Este un avion ușor și este foarte sensibil la orice”, a spus expertul în aviație Dan Andrei pentru Aleph TV.

Apar noi detalii după accidentul aviatic de lângă București. Era pilotat de un om de afaceri, iar aterizarea a fost mult mai violentă decât pare VIDEO

Cookies