Apă periculos de caldă între blocuri, nu în calorifere. Un copil a căzut într-o „Mlaștină RADET” din Sectorul 1. Copilul are arsuri de gradul 3, Termoenergetica regretă

19 oct. 2021
1648 Afișari
Apă periculos de caldă între blocuri, nu în calorifere. Un copil a căzut într-o
Apă periculos de caldă între blocuri, nu în calorifere. Un copil a căzut într-o "Mlaștină RADET" din Sectorul 1. Copilul are arsuri de gradul 3, Termoenergetica regretă. Sursă foto: Captură/ antena3.ro.

Un copil în vârstă de 9 ani a căzut într-o groapă din Sectorul 1 al Capitalei, săpată de Termoenergetica. Apa avea temperatura de 95 de grade Celsius, iar acesta a ajuns la spital cu arsuri de gradul trei. Termoenergetica își exprimă „regretul față de cele întâmplate”.

Apă periculos de caldă între blocuri, nu în calorifere. Un copil a căzut într-o „Mlaștină RADET” din Sectorul 1. Copilul are arsuri de gradul 3, Termoenergetica regretă.

Oare câte grade are agentul termic din calorifele bucureștenilor? Cea din groapa săpată de fostul Radet în care a căzut copilul avea nu mai puțin de 95 de grade Celsius.

Un copil a căzut într-o „Mlaștină RADET” din Sectorul 1

Groapa săpată pentru o conductă de apă caldă, de Termoenergetica, era chiar lângă un bloc, acolo unde copiii se joacă. Minorul a căzut în groapa cu apă fierbinte chiar când se afla la joacă, alături de alți copii.

Incidentul s-a petrecut luni, 18 septembrie 2021, în Sectorul 1 al Capitalei, în zona străzii Hrisovului nr. 32.

Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Secția 5 de Poliție a fost anunțată că un copil a căzut într-o groapă săpată special pentru a permite accesul la o conductă de apă caldă.

Copilul în vârstă de 9 ani a fost transportat de urgență la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, cu arsuri de gradul trei la un picior.

Recomandăm și: Bucureștenii resimt în aceste zile frigul. Atât în case cât și la cozile pentru depunerea ajutorului pentru încălzire

Locuitorii din Sectorul 1 al Capitalei au făcut sesizări peste sesizări timp de 3 săptămâni, după ce conducta cu apă fierbinte s-a spart.

Copilul are arsuri de gradul 3, Termoenergetica regretă

”Mlaștina RADET” cu apă fierbinte s-a format între blocuri, pe o suprafață de 10-15 metri. Un adevărat pericol pentru bucureștenii din acea zonă.

Și exact cum este vorba „ca la noi, la nimeni”, zona a fost împrejmuită de Termoenergetica abia după ce s-a produs incidentul grav cu copilul de 9 ani, iar apa clocotită a fost oprită.

Tatăl copilului a declarat că au fost făcute mai multe sesizări în scris, iar acestea sunt înregistrate și pe site-ul companiei.

„Noi nu am știut cât de fierbinte e apa, doar am anunțat că este aici un loc în care iese la suprafață apă fierbinte și am ferit copiii să nu se joace acolo, neștiind despre ce este vorba, dar nu a venit nimeni, nu a fost împrejmuit până acum”, a declarat Mihai Eremia, tatăl copilului, potrivit antena3.ro.

Sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, Secția 5 de Poliție, a demarat cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, dar și pentru a stabili ce s-a întâmplat, de fapt, a declarat Poliția Capitalei.

Recomandăm și: Mii de blocuri din București nu au apă caldă și căldură. Lista Termoenergetica crește de la o zi la alta | DOCUMENT

Comunicatul oficial transmis de Termoenergetica

Termoenergetica a transmis un comunicat oficial, marți, 19 octombrie, în jurul orei 08:00, după incidentul din Capitală.

Compania declară că luni, în jurul orei 20:20, la call-center, a fost făcută o sesizare de o persoană din Capitală, cu privire la faptul că un copil „a călcat” într-o zonă cu apă clocotită, pe un teren în zona străzii Hrisovului nr. 32 din Sectorul 1.

„În urma verificărilor efectuate, incidentul s-a produs într-un spațiu verde (imprejmuit parțial cu gard) situat între blocurile de la adresa sus-menționată, unde, din cauza fisurării unei conducte, apa caldă a iesit la suprafață.

Ne exprimăm regretul față de cele întâmplate și sperăm, alături de familie, într-o recuperare cât mai rapidă și ușoară a copilului.

Compania Termoenergetica depune toate eforturile ca astfel de evenimente nedorite să nu mai aibă loc. Din cauza stării de degradare a conductelor, în Capitală există multe zone cu probleme similare.

Vă precizăm faptul că angajații Companiei Termoenergetica intervin zilnic pentru remedierea avariilor, însă resursele companiei sunt limitate și nu pot acoperi toate problemele cu care ne confruntăm.

Menționăm că pierderile din conducte sunt la un nivel de aproximativ 2000 de tone de apă fierbinte pe oră și din această cauză pot fi locuri similare și în alte zone din București.

Zona a fost împrejmuită cu bandă inscripționată și plasă de protecție.”, a declarat Termoenergetica.

Cookies