ȘTIRI

Apa Nova: Am verificat gurile de scurgere, 148 de angajaţi, în teren

Epsică Chiru, directorul general Apa Nova, a declarat, la Realitatea Tv, că, după ploaia din 4 mai, s-au verificat deja gurile de scurgere de sub pasajele subterane şi intervenţia se va face cât mai operativ. În acest moment, sunt în teren 148 de angajaţi Apa Nova, conform acestuia, inclusiv echipaje cu utilaje grele.

„O singură problemă avem, pe canalul colector de sub Dâmboviţa e un blocaj major şi nu am putut interveni. Proprietarul terenului de pe care ar trebui să intervenim, ca să îl eliminăm, nu ne lasă”, a declarat Epsică Chiru.

Atenţionarea COD GALBEN este valabilă în intervalul 14 mai, ora 12 – 15 mai, ora 18 şi, dat fiind că Meteorologii au emis deja COD PORTOCALIU de furtună pentru județele limitrofe Bucureștiului, directorul ANM a declarat că s-ar putea ca acesta să fie extins și la Capitală. 

O ploaie cu grindină, de la începutul lunii mai, a inundat mai multe străzi din Capitală, dar şi Pasajul Unirii. Tot atunci, magazinul Carrefour Unirii s-a transformat într-un lac.

Epsică Chiru, director adjunct Apa Nova, a declarat la România tv, că, la evenimentele de la începutul lunii mai, s-au înregistrat căderi importante de apă în timp foarte scurt, conform măsurătorilor făcute de pluviometrele Apa Nova. Spre exemplu, au căzut  60 de litri de apă pe metrul pătrat în zona Vitan, iar în Sectorul 5, la Mărgeanului, în doar 15 minute au căzut 24 litri/metrul pătrat, o cantitate record.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button