Apa Mării Negre, mai limpede datorită recifelor amplasate în dreptul Cazinoului din Constanţa

de:
12 iul. 2015
0 Afișari
Apa Mării Negre, mai limpede datorită recifelor amplasate în dreptul Cazinoului din Constanţa

Milioane de vietăţi marine limpezesc apa mării, iar imaginile spectaculoase, surprinse de scafandri, după o lună de la amplasarea recifelor demonstrează că dispozitivele au fost acoperite de o varietate de organisme marine, cum ar fi midiile negre, informează tvr.ro.

Dimensiunile proiectului subacvatic sunt imporesionante: sunt opt structuri lungi de 7 metri, cu diametrul de 2,5 metri, scufundate la 11 m adâncime, iar fiecare este ancorată de fundul mării cu câte o greutate de 3 tone.

Recifele au fost amplasate la 25 m distanță unul față de altul și sunt semnalizate cu o baliză luminoasă. Beneficiile recifelor artificiale nu se vor rezuma doar la mediul marin, ci vor influenţa şi economia zonei.

Cercetătorii speră că astfel Marea Neagra va fi în viitor mai limpede şi mai puţin poluată. Într-o lună, suporturile de polipropilena au fost acoperite cu vietăţi marine care, la rândul lor, atrag alte organisme subacvatice.

Scafandrii care au surprins imaginile spun că toate cele 8 recife sunt pline de midii, ceea ce înseamnă că lucrurile merg pe calea cea bună. Acum o lună, nimeni nu ştia cum vor rezista corpurile de plastic şi dacă scoicile îşi vor face casa pe ele.

Cookies