Apă îmbuteliată infestată, vândută în magazine din Bucureşti VEZI ÎN CE CARTIERE

de:
05 ian. 2012
1 Afișari
Apă îmbuteliată infestată, vândută în magazine din Bucureşti VEZI ÎN CE CARTIERE

Potrivit verificărilor Direcţiei de Sănătate Publică, Apa Saguaro, care este distribuită în reţeaua Lidl, în 20 de judeţe, are o încărcătură microbiologică de 30 de ori mai mare decât limita admisă de lege.

Sesizarea a venit chiar din partea reprezentanţilor societăţii comerciale care distribuie apa, în urma unui examen de autocontrol.

Înainte de Revelion, 1.000 de litri de apă plată au fost retraşi de la vânzare din două hypermarketuri din Botoşani şi Dorohoi.

În Bucureşti, în cartierele Militari şi Crângaşi, se pare că au fost vândute deja câteva sticle din lotul de apă cu probleme.

Într-un magazin situat în carterul Militari angajaţii glumesc pe seama clienţilor care au curaj să consume apa pusă la vânzare. Un angajat spune cu nonşalanţă că dacă cineva bea din acea apă „moare repede”, relatează România tv.

Casiera spune că doar lotul ambalat la 5 litri avea probleme. Deşi admite că nu sticlele erau de vină, ci apa din ele.

Şi în magazinul din Chitila reporterii România TV au găsit grămezi de baxuri cu apă. Una din sticle are depuneri. Nici măcar angajaţii nu ştiu dacă acea apă este în regulă sau nu. Nici colegii de la casă nu au putut lămuri lucrurile.

„Prin apă se pot transmite de la boli mai puţin grave până la boli grave. Poate avea efecte patologice foarte puternice la persoane sensibile. Dar nu ştim încă despre ce fel de contaminare este vorba, cu virusuri, cu bacterii…”, a explicat profesorul Gheorghe Mencinicopschi, la România TV.


Cookies